Sant Adrià contractarà aturats per treballar als col·legis electorals el dia de les eleccions catalanes

11/10/2012. Els escollits seran una vintena i cobraran entre 120 i 150 euros

Sant Adrià, una de les ciutats de l'àrea metropolitana on l'atur s'està acarnissant en aquests temps de crisi, ha decidit donar un respir a aquells ciutadans de la vila que estan patint aquesta xacra de la desocupació. El govern municipal (PSC i ICV-EUiA) ha anunciat que contractarà 23 persones per tal que el dia de les eleccions al Parlament de Catalunya, el 25 de novembre, treballin als col·legis electorals fent tasques que, fins ara, realitzava el personal de l'administració local: ajudar els membres de les meses electorals, suport logístic i traspàs de l'escrutini en agendes electròniques en acabar les votacions. Aquestes 23 persones es distribuiran pels col·legis electorals i també vetllaran per comunicar qualsevol incidència.

 

Per participar-hi s'han de complir els següents requisits: estar inscrit com a aturat a l'Oficina de Treball de la Generalitat de Sant Adrià, tenir graduat en ESO (amb més valoració si es té el Batxillerat o un Grau Formatiu de Grau Superior), residir a Sant Adrià, dominar el català i el castellà, tenir telèfon mòbil, conèixer el territori adrianenc i tenir capacitat per treballar en equip. A partir de dilluns que ve i fins el 24 d'octubre, els interessats tindran temps per aportar aquesta documentació a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament. D'aquí, sortirà una llista d'aspirants, els quals participaran en un sorteig públic (possiblement es farà el dia del ple d'octubre, potser el dia 26) per a sel·leccionar els 23 treballadors i altres 23 suplents. Els elegits hauran de realitzar un breu curs de formació per familiaritzar-se amb les tasques que hauran de realitzar el 25-N.

 

Els contractats cobraran entre 120 i 150 euros per la jornada, un sou que paga la Junta Electoral Central. "Sabem que no és molta cosa, però hi ha persones que ho estan passant malament i que això els suposarà un ajut important per a les seves economies familiars", apunta la Primera Tinent d'Alcalde, Isabel Marcuello (PSC). "El govern municipal és plenament sensible a la complicada conjuntura que moltes persones del municipi estan patint. Per això aprofitem totes les accions que tenim al nostre abast  per ajudar a pal·liar la situació de les famílies que no cobren cap prestació econòmica", resumeix el govern adrianenc en un comunicat.

 

Aquesta iniciativa és novedosa a Sant Adrià però no pionera a Catalunya, doncs l'Hospitalet de Llobregat ja va realitzar-la l'any passat. "Potser en un futur podríem aconseguir que l'elecció dels presidents de les meses electorals o dels vocals es faci contractant persones aturades, i no pas persones obligades a l'atzar com fins ara, que potser no volen o no els va bé dedicar-hi un diumenge sencer a realitzar aquesta tasca", afegeix Marcuello. Per dotar de "màxima difusió i transparència" a la mesura, aquesta serà difosa a partir d'avui en un ban municipal que es penjarà a tots els edficis municipals i enviat a les associacions de veïns de la vila.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure