Sant Adrià congela la majoria d’impostos i taxes municipals un any més

06/11/2017 – El govern va aconseguir aprovar provisionalment les ordenances de 2018 amb ICV-EUiA, MES i Fina López.

El ple municipal va aprovar el passat 30 d’octubre les taxes i els impostos municipals que s’aplicaran el proper any 2018 amb el vot favorable dels grups PSC, ICV-EUiA, MES i la regidora no adscrita Fina López, el vot en contra del PP i PDeCAT i l’abstenció de C’s, ERC i SAeC. Per sisè any consecutiu l’Equip de Govern aposta per no traslladar més pressió fiscal als ciutadans i congelar la major part d’impostos i taxes municipals.

 

Per tant, queden congelats l’impost d’activitats econòmiques (IAE), l’impost de vehicles (IVTM), l’impost de plusvàlues (IIVTNU) i l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO). També es mantenen igual la major part de taxes excepte la dels paradistes del Mercat d’Encants -que baixa un 2%-, la del Poliesportiu Besòs -que augmenta un 1,2 %- i la taxa del Mercat Municipal -que també s’incrementa en aplicar-hi el cost real de neteja, aigua, llum, seguretat, etc. després d’un any en funcionament.

 

Nova rebaixa del tipus impositiu de l’IBI

 

Pel que fa a l’IBI, l’Equip de Govern continua la línia dels últims anys: que els ciutadans i ciutadanes no tinguin un increment important dels seus rebuts. I per fer-lo efectiu utilitza les dues eines que té a l’abast: l’aplicació progressiva de la revisió cadastral i la rebaixa de tipus.

 

A Sant Adrià es va fer la revisió cadastral l’any 2012 (d’aplicació el 2013). Per evitar l’augment de l’import de l’IBI que això suposava per a molts ciutadans, la pujada no es va fer de cop sinó que s’està aplicant progressivament en 10 anys. Per tant, l’any 2018 s’aplicarà un 10 % de l’augment del valor cadastral derivat de la revisió.

 

Per compensar aquest increment, l’Ajuntament ha aprovat per cinquè any consecutiu (es va començar a aplicar l’any 2014) la reducció del tipus impositiu. L’any 2017 el tipus es va reduir al 0,65 i ara, per al 2018, s’ha reduït fins al 0,62.

 

 

 

Les bonificacions per a famílies nombroses arribaran a més persones i les taxes del Servei de Teleassistència disminueixen

 

Una de les novetats d’enguany és que l’Equip de Govern ha revisat a l’alça el llindar màxim d’ingressos per demanar bonificacions per família nombrosa en el rebut de l’IBI. L’objectiu d’aquesta mesura és facilitar que un major nombre de famílies es pugui beneficiar d’aquest estalvi: per a famílies amb 3 fills, el límit màxim d’ingressos per poder accedir a la bonificació passa de 25.160 € (any 2017) a 25.816 € (any 2018); per a famílies amb 4 o 5 fills, passa de 35.784 € (any 2017) a 36.142 € (any 2018); per a famílies amb 6 o més fills, el llindar d’ingressos augmenta de 43.452 € (any 2017) a 43.887 € (any 2018).

 

També baixen les taxes del Servei de Teleassistència, ja que a partir d’ara si hi ha més d’un aparell dins d’una mateixa llar aquests no tindran cap cost per a l’usuari. És a dir en una llar on hi hagi dues persones beneficiàries del servei, el segon usuari no pagarà res.

 

La congelació de taxes i impostos, la reducció de l’impost de l’IBI i la millora de taxes de caire social que l’Equip de Govern ha dut a terme en els últims anys ha estat possible gràcies a l’estalvi assolit amb una política econòmica que ha prioritzat la reducció del deute municipal i dels interessos bancaris. 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure