Sant Adrià aprova un Pla d’Accessibilitat per eliminar les barreres arquitectòniques de la ciutat

29/12/2015 – El planejament gira entorn a quatre àmbits sobres els que ha d'influir: via pública, edificis municipals, transports i comunicació.

L’Ajuntament ha aprovat el Pla d’Accessibilitat del municipi, una eina de planejament de la ciutat que té com a fita la reducció o eliminació de barreres arquitectòniques per assolir una ciutat més còmoda, més segura i que permeti al màxim de persones desenvolupar-se amb autonomia.

 

El document neix amb la intenció de millorar la qualitat de vida de tots els ciutadans i ciutadanes però, sobretot, d’aquelles persones amb dificultats de mobilitat:  persones amb discapacitat (física, sensorial, psíquica…), persones grans, dones embarassades, amb obesitat, persones que porten un cotxet, un carro de compra o qualsevol tipus de càrrega.

 

Els objectius d’aquesta eina són: detectar les mancances en matèria d’accessibilitat al municipi; proposar actuacions per corregir-les i establir-ne els costos; definir prioritats o fases d’execució d’aquestes actuacions; fomentar l’aplicació de l’accessibilitat de forma integrada en els programes d’actuació municipal i en les operacions quotidianes de manteniment, i potenciar la sistematització de les intervencions generant uns criteris per al disseny i la ubicació dels diferents elements.

 

Via Pública, edificis públics, transports i comunicació

 

El document s’estructura en sis capítols, dos dels quals són genèrics: una memòria del municipi i un document resum amb els indicadors, el pressupost i la proposta d’actuació. Els quatre capítols restants (Via pública, Edificis d’ús Públic, Transports i Comunicació) constitueixen el cos central del treball i s’han estructurat de manera que cadascun es pugui utilitzar de forma independent. El capítol de Via pública se centra en l’accessibilitat tant a carrers com a espais públics; el d’Edificis d’ús públic, en els edificis municipals gestionats per l’Ajuntament o per una entitat delegada; el de Transports fa referència als elements del transport públic sobre els quals el municipi tingui competència i la reserva d’aparcament a les vies o espais públics; el capítol de Comunicació, l’últim, tracta aquest aspecte a la via pública, als espais i edificis d’ús públic, al transport i als sistemes de comunicació de competència municipal.

 

Per desenvolupar el Pla i fer-ne el seguiment està previst crear un equip de gestió format per representants polítics, personal tècnic i representants d’entitats. 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,581SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure