Sant Adrià aposta pel primer club de ‘baseball 5’ a Espanya

A Sant Adrià de Besòs tenim una bona pila d’esports: futbol, basquetbol, lluita, handbol, gimnàstica, natació, ciclisme, hoquei… Poques pràctiques esportives no es desenvolupen a la nostra ciutat i des d’aquest 2019 s’ha afegit al llistat una de nova: el beisbol.
A finals de l’any anterior es va començar a gestar la fundació del Club de Beisol i Sofbol Sant Adrià – BCN North, una entitat de ‘baseball 5’ amb vincles directes amb el beisbol tradicional.  Angel Yu, àrbitre d’origen cubà de la Federació Catalana Beisbol Sofbol, va ser l’impulsor d’aquest nou esport a la ciutat, qui el vol promoure a la zona i fer-la popular a tot el territori. Temps enrere, Angel va estudiar mecànica aplicada a l’esport i va estar vinculat al Ministeri d’Esports del seu país,
 
Com va sorgir la idea de la fundació del club?
Sempre he tingut la nostàlgia de poder desenvolupar el meu esport a Catalunya i també a nivell europeu. N’hi ha 154 països a tot el món que practiquen el beisbol i l’any anterior vaig poder aportar el meu gra de sorra al Comitè d’Àrbitres de Catalunya. A nivell internacional es vol fer un pas endavant perquè temps enrere el beisbol va perdre volum. El ‘baseball 5’ es juga sense necessitar grans infraestructures i per aquest motiu volem potenciar-ho a Catalunya. És un primer pas per introduir-se en aquest esport. És una modalitat que es pot jugar a pràcticament qualsevol espai reduït.
L’Escola Túrbula té instal·lacions esportives que no s’estaven explotant al 100% i on els nois estudien esports.
Quin ‘feedback’ heu tingut amb els nois de Túrbula?
Molt bona. Abans de la fundació del club, nosaltres ja vam començar a treballar amb l’escola. Estem parlant del mes de desembre de 2018 i gener d’aquest any. Els ‘turbolets’ són els ‘nanos’ que practiquen activitats extraescolars i quan els hi vam presentar el projecte els hi va agradar. Són nois entre els 7 i els 11 anys. Vam treballar amb aproximadament uns 50 alumnes durant quatre setmanes i participaven amb molta motivació. D’aquest total, 14 nois formen part del club.
Tot i això, estem parlant d’un esport minoritari.
Cert. Però a nivell espanyol, la Federació Catalana és la més nombrosa. Estem parlant d’un total de 3,000 fitxes federades. A Catalunya n’hi ha molt bon nivell. De fet, la selecció catalana sub14 va aconseguir una fita històrica l’any passat, aconseguint el Campionat d’Espanya, d’Europa – Àfrica i representar dos continents al Campionat del Món que es va disputar a USA. Una experiència increïble.
Podeu competir?
Estem parlant amb la Federació Catalana perquè els nois que practiquen amb nosaltres la modalitat de ‘baseball 5’ puguin fer el salt al beisbol. Nosaltres som una escola i estem organitzant tornejos per seguir dinamitzant aquesta modalitat perquè es practiqui molt més. Al mes de maig l’Escola Túrbula començarà a integrar el beisbol a les classes d’educació física i els dies 6 i 7 de juliol farem una competició internacional a Túrbula amb equips d’Europa. D’altra banda, també volem organitzar la Copa Catalunya ‘baseball 5’ a partir del mes de setembre.
Quants clubs n’hi ha de ‘baseball 5’?
A Catalunya i Espanya som els primers. Però, de tant en tant, els equips de beisbol també el practiquen. Som el planter del beisbol tradicional.
Teniu cap afiliació amb aquests clubs de beisbol?
Sí, la FCB ens va donar tot el suport i tenim dos nois sub14 que juguen amb el Beisbol Barcelona.
Ha contactat amb vosaltres cap ciutat o Ajuntament per traslladar aquesta idea?
Ajuntaments encara no però sí hi ha clubs que han contactat amb nosaltres per formar equips de ‘baseball 5’. El Barcelona, el Viladecans o el Sant Boi són alguns d’aquests.
Quin futur té el club?
La nostra idea és créixer com a club. L’ Escola Túrbula sempre formarà part de la nostra història perquè va ser el lloc on es va fundar l’entitat. Volem trobar un espai al Barcelonès Nord on poder seguir desenvolupant la nostra pràctica. Estem parlant d’una extensió de població molt gran i tenim marge per créixer.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure