Sac de gols i bon futbol (7-0)

04/08/2014 – El Sant Gabriel s’estrena derrotant al combinat nord-americà de la Clarkson University amb una bona dosi d’espectacle i bon joc.

El jove i talentós equip d’Antonio Camacho ha estat un adversari massa poderós pel conjunt yankee, formació amb jugadores de bon físic, però amb pocs arguments futbolístics per explotar. La qualitat del Santgra s’ha imposat des del primer minut i les blaves han pogut explotar la seva capacitat de combinació.

Des del primer minut, Asako i Glòria Pelegrí s’han pogut associar en atac, i en una jugada creada per la futbolista nipona ha arribat el primer gol. L’ex del Levante Las Planas ha entrat tota sola per banda i ha centrat al cor de l’àrea buscant a una Gemma Pla que ha rematat al fons de la xarxa posant la bota amb intenció (9’).

Tot seguit, Asako ha rematat al travesser (13’), però la defensa de Clarkson University no ha pogut fer res contra la qualitat d’Esther Gimeno. La jugadora procedent del filial ha fet un retall preciós a la frontal i ha engaltat un xut ben dirigit al pal llarg que suposava el 2 a 0 (17’).

A mesura que el duel avançava, Carola Garcia es feia gran al centre del camp, subjectant tot el joc de circulació del Sant Gabriel. A més, Pelegrí buscava bé els espais i feia anar de corcoll a tota la defensa nord-americana. Una assistència de la punta lleidatana cap a Laura Benito finalitzava en el 3 a 0 (26’). Benito, brillant en els minuts que ha estat sobre el camp, ha mostrat una enorme dosi de talent al mig del camp.

Abans del descans, la mala notícia ha estat l’errada en un penal de Glòria Pelegrí, però Esther Gimeno hi ha posat remei tot just començar el segon temps, rematant de voleia un refús de la defensa de Clarkson (47’).

A la represa, Carla Gómez s’ha mostrat molt activa per banda esquerra i les rivals s’han anat desfent físicament. Andrea Garcia s’ha encarregat de fer el 5 a 0 (60’) i Helena Serrano ha anotat el gol de matx, engaltant un míssil des de més de 30 metres que ha tret les teranyines de la porteria visitant (75’).

Instants abans, Pelegrí havia fregat el gol en dues ocasions molt clares: un mà a mà i una acció individual amb dos bons retalls que va finalitzar amb una fuetada que per poc entra. Quan el duel ja moria, la davantera ex del Lleida Esportiu ha pogut, per fi, ‘mullar’, gràcies a una rematada de cap que ha suposat la darrera jugada de duel.

L’aspecte menys positiu del xoc ha estat la lesió de Marta Villarejo, quan només s’havien jugat 10 minuts. Tot i la debilitat del rival, la plantilla de Toni Camacho ha mostrat un bon nivell d’entesa i compenetració i han ‘ballat’ sobre la gespa del Ruiz Casado.

Helena Serrano s’ha mostrat imperial jugant de central, Carola Garcia ha fet seu l’eix del mig del camp i Pelegrí ha brillat amb llum pròpia, deixant detalls tècnics increïbles i exhibint moviments interessants sobre la gespa.

La solvència de joves com Laura Benito demostra que el planter adrianenc pot ser molt útil aquesta temporada. Encara, però, és aviat per extreure conclusions i caldrà esperar a jugar contra un rival d’entitat. Divendres (20h) el Sant Gabriel rebrà a la Michigan Women Academy.