Recollida de firmes per a un espai per a gossos

Els amos dels gossos de Sant Adrià alcen la veu aquests dies per reclamar un digne espai per a que les seves mascotes puguin jugar i córrer tranquil·lament sense molestar ningú. Una petició que arriba enmig d’una polèmica que a les xarxes socials ja ha donat què parlar.

 

Per una banda, un grup de veïns i veïnes denunciaven que haguessin gossos sense lligar al riu Besòs, ja que aquests fan malbé l’ecosistema i la biodiversitat del riu. Alguns dels gats que es poden trobar fàcilment per aquesta zona i altres animals com ànecs es veuen perjudicats per la presència de gossos, que de vegades, els ataquen.

 

Per altra banda, l’altre grup de veïns i veïnes denuncien que, tot i la prohibició visible en cartells de no poder deslligar els gossos al riu, la Policia Local o l’Ajuntament no vetllin pel compliment d’aquesta. “Efectivament, està prohibit, però l’Ajuntament ens ho ha permès sempre. Si venim aquí és perquè no tenim cap altre espai per deslligar-los. I no ens referim a un ‘pipi can’, tenim zones de sobra per poder adequar un bon espai”. La Nati és una veïna de Sant Adrià que ha engegat una petita campanya a través d’una recollida de firmes. “Ara ens limitem a treure els gossos per la zona de la Pollancreda o per la Rambleta darrere del col·legi Sant Gabriel, però sempre hem de demanar disculpes per si passa algú a qui no li agraden els animals o per si espanten a cap nen. A més, el parc de la Pollancreda seria una bona zona per a un espai per a gossos, però està totalment abandonada i els animals sempre surten d’allà amb infeccions o amb ferides d’altres animals com serpents”.

 

Prop d’un centenar de persones ja han signat la petició, fins i tot habitants de Badalona que estan més a prop de Sant Adrià per la zona on viuen. “Milloraríem la higiene dels carrers i fins i tot s’educaria als gossos perquè en aquestes zones s’habiliten joguines instructives. Si els ànecs tenen un espai, els gossos també haurien de tenir”.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure