Qüestionen l’adjudicació a una multinacional de la gestió d’un casal infantil de la Via Trajana

24/1/2013. Critiquen que Eulen sigui la guanyadora del concurs tot i que "no ha demostrat capacitat tècnica suficient" per fer-ho

El passat 16 de novembre de 2012 l'Ajuntament de Barcelona aprovà el plec de clàusules del contracte de licitació de gestió i dinamització del Casal Infantil El Drac per l'any 2013, amb possibilitat de pròrroga d'un any. Un cop presentades les ofertes l'Ajuntament de Barcelona ha decidit adjudicar a la multinacional de serveis de neteja i seguretat Eulen la gestió i dinamització d'aquest casal infantil que dona serveis als infants de Barcelona i Sant Adrià del barri de Via Trajana, situat a cavall dels dos municipis.

 

Segons Laia Grabulosa, de la Confederació Empresarial de l'Economia Social de Catalunya, en aquesta adjudicació s’ha optat per donar més pes a la proposta econòmica que no a la capacitat tècnica. “Eulen, si bé ha obtingut el 100% de la puntuació vinculada a l'oferta económica no ha arribat ni al 50% dels punts de valoració tècnica. Des de l'Ajuntament no s'hauria de permetre que la gestió d'un servei públic com aquest recaigui sobre una empresa que no ha demostrat capacitat tècnica suficient", apunta Grabulosa.

 

Per la seva banda, el regidor d’ICV-EUiA de l'Ajuntament de Sant Adrià i regidor de barri de Via Trajana, Gregorio Camacho, li preocupa “que una multinacional de serveis especialitzada en sectors com la neteja o la seguretat pugui arribar a tenir més puntuació en un concurs de gestió i dinamització d'un equipament com és un casal infantil i juvenil que empreses dedicades des de sempre a l'educació en el lleure. La gestió del Casal Infantil i Juvenil el Drac no pot estar sotmesa simplement a les regles econòmiques".

 

Camacho creu que "la qualitat i l'atenció se'n ressentiran si s'intenta donar tota la importància als criteris simplement econòmics a l'hora de fer educació en el lleure. Creiem que en aquest tipus d'equipaments vinculats a la formació i la vida comunitària del lleure educatiu s'ha d'avançar cap a la responsabilitat social en la contractació pública, que asseguri la qualitat dels serveis públics d'atenció a les persones mitjançant fórmules de ponderació que no permetin situacions on es valori molt més la proposta econòmica que no pas la pedagògica/tècnica. Creiem que cal cuidar l'especial sensibilitat que mereix l'atenció als infants del barri de Via Trajana".

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure