PSC i ICV-EUiA aproven la congelació de les taxes i impostos municipals per al 2015

06/11/2014 – L'equip de govern presenta una congelació generalitzada dels impostos de competència local; els grups de l'oposició s'abstenen.

L’equip de govern (PSC/ICV-EUiA) ha aprovat aquesta setmana, en sessió extraordinària, les ordenances fiscals i preus públics per al 2015. Els vots de socialistes i ecosocialistes i l’abstenció de la resta de grups han fet bona una proposta que preveu la congelació de pràcticament tots els impostos, taxes i preus públics dels que s’encarrega l’Ajuntament. Un plantejament, ha explicat el regidor d’Hisenda, Pedro Rivero, fidel a la dinàmica de l’actual legislatura en aquest àmbit econòmic concret, atès que la congelació dels impostos té continuïtat des de fa anys. L’únic impost que variarà, degut a una recàrrega del govern central del 4% per als valors cadastrals mitjans i superiors a la mitjana, és l’IBI. Tot i així, ha esclarit Rivero, la pujada de la revisió cadastral s’ha intentat equilibrar amb la baixada del tipus fins al 0,73%, igual els anys anteriors. De fet, ha indicat, la recaptació de l’IBI preveu ser uns 27.000 euros inferior l’any proper.

 

Al marge d’això, la taxa de mercats ambulants disminuirà un 5% i s’ha establert una nova tarifa que reguli l’activitat dels venedors ambulants durant l’activitat de Festa Major, el preu de la qual serà de 20€. Aquesta mesura és deguda a que, fins ara, aquests negocis ambulants –paradetes de venda de globus i similars-, s’incloïen dins de l’ocupació de l’espai públic, la taxa de la qual resultava desmesurada per a aquests venedors. D’altra banda, augmentarà un 0,5% el preu del Poliesportiu Besòs.

 

En general, PP, CiU, PxC i el regidor no adscrit han valorat de forma positiva la congelació de les taxes. No obstant això, cada grup ha fet algunes puntualitzacions. En el cas de Plataforma, s’ha criticat que no hi hagi “alguna baixada” o que no s’augmenti la bonificació de l’IBI, entre altres mesures. CiU, per la seva banda, troba a faltar una major resposta a la necessitat econòmiques d’algunes famílies a través de més bonificacions, ajornaments i fraccionaments, així com la disminució del preu de lloguer dels pàrquings públics, que consideren “elevats i poc competitius”. El grup ‘popular’ ha avisat que l’any vinent s’hauran d’augmentar taxes per no ofegar les arques municipals, ja que la dinàmica general és de caiguda d’ingressos, i que s’haurien de revisar impostos com aquells que graven les inversions que provenen de fora de la localitat i el servei de poliespotius municipals per tal que s’autofinanci i sigui més competitiu.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,578SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure