Pólvora mullada a Sant Adrià (0-0)

30/03/2015 – UD Catalana i Unificació Llefià empaten a zero després de 90 minuts on les ocasions no van parar de succeir-se.

Per increïble que sembli, la pilota no va voler entrar. Catalana i Llefià van protagonitzar un enfrontament totalment ofensiu que tots dos equips van poder guanyar. Al llarg de tot el duel, els atacs es van imposar a les defenses i el joc seria totalment dinàmic.

Només l’encert dels porters i la manca de definició en els últims metres impediria que a Sant Adrià es veiés un autèntic festival ofensiu. La Unificació Llefià avisaria només començar, amb un xut que s’estavellaria al travesser de la porteria defensada per Edgar Portillo.

Quasi en la seva primera aproximació, el conjunt de Jordi Souto fregaria el 0 a 1, però també s’hauria de defensar de les pilotades llargues que els locals miraven d’enviar a l’esquena de la seva defensa.

Portillo es mostraria intractable evitant en dues ocasions més el gol badaloní i, tot seguit, el Llefià tornaria a creuar-se amb la mala sort, enviant una nova rematada al pal quan cap defensor ni el porter de la Catalana es trobaven en disposició de rebutjar l’esfèrica.

A la represa, el perill canviaria de bàndol i serien els groc-i-negres els qui buscarien la porteria contrària. Entre Uri Llaveria i la defensa del Llefià evitarien que la Catalana es posés per davant en tres ocasions quasi consecutives.

Tot seguit, Tomás Morales cometria un error garrafal, pensant-se que estava en fora de joc quan es disposava a encarar Llaveria després de sentir un soroll provinent de la graderia.

Aprofitant els espais, la Unificació Llefià també faria mal durant el segon temps, marcant un gol que seria invalidat per fora de joc. Poc després, José Luis Casillas veuria com Edgar Portillo salvava un punt pels de casa, ‘volant’ literalment per treure de dins un autèntic míssil que es colava per l’escaire.

En l’última jugada del partit, seria la Catalana qui disposaria d’una ocasió ideal per sentenciar. Luismi Santiago marxaria sol en velocitat i miraria de sorprendre Llaveria amb una vaselina que marxaria alta per ben poc.

Insatisfets amb el resultat final, els futbolistes de la Catalana i del Llefià es retiraven cap als vestidors incrèduls, després d’haver gaudit d’incomptables aproximacions per haver guanyat el partit.

Els adrianencs (19), penúltims del grup II de Segona Catalana, segueixen a 11 punts de la salvació segura, ja que el Catalònia (29) podria baixar en funció dels descensos compensats.

Aferrats a tot

Al grup VIII de Quarta Catalana, el Besòs Atlètic segueix obligant als rivals de la zona alta a no fallar si volen mantenir les seves places de play-off. El triomf dels liles al camp de la UD Lourdes (3-4) i el descans del filial del Montcada han situat als adrianencs a només tres punts del segon.

El Besòs va tirar d’èpica a Mollet, ja que va acabar el partit amb quatre jugadors expulsats. Reina marcaria per la UD Lourdes només començar (6’) i entre Pedro Vélez (36’) i Sergio Monroy (39’) situarien el 1 a 2 del descans.

Tot i la igualada vallesana (2-2), Monroy (60’) i Ricard Barrera (65’) apareixerien de nou per donar dos gols d’avantatge als liles. El Besòs, que jugava amb deu des del minut 30 i amb dos menys des del 50, veuria com una picabaralla entre dos futbolistes de la seva plantilla i un contrari culminaria amb tres expulsats: un a les files locals i dos per part visitant (82’).

Atacant contra set, la UD Lourdes només va poder marcar el 3 a 4, obra d’Óscar González, a tres minuts per la conclusió (87’). Amb dos partits més, el Besòs continua quart a la taula amb 47 punts, tres per sota del Montcada B (50). El play-off està complicat, però no impossible quan encara resten sis partits de lliga.