Poden amb la pressió (3-0)

18/01/2015 – El Sant Gabriel agreuja la crisi de resultats de l’Oviedo Moderno imposant la seva qualitat tècnica al Municipal de Pomar.

El Santgra s’ha refet de la derrota soferta la setmana passada contra l’Athletic (1-4) de la millor forma possible: golejant i convencent. El conjunt de Toni Camacho encetava la segona volta de la Superlliga obligat a guanyar, donada la mala classificació de l’equip.

Les jugadores adrianenques, avui jugant al Municipal de Pomar de Badalona, han demostrat saber gestionar els nervis i han estat realment superiors a un desconegut Oviedo Moderno. Només la mala punteria de les blaves ha permès al conjunt asturià tancar el partit sense rebre una golejada escandalosa.

Al Sant Gabriel se li posaria de seguida el partit de cara, gràcies a un gran gol de vaselina de Xiki. L’extrem es desfeia amb un túnel de Migallón i picava l’esfèrica per sobre de Rosana per tal d’inaugurar el marcador (7’).

El gol donaria la tranquil·litat necessària a l’equip de Toni Camacho per tal de gestionar el ritme de joc i controlar en tot moment els intents de reacció de l’Oviedo. En només dos minuts, Laura Díaz perdonava el segon en una rematada de cap que xocava amb el pal (10’) , mentre que Asako tampoc afinaria en una clara arribada pel carril central (11’).

Després d’una intervenció providencial de Cristina Becerra, traient sobre la línia de gol una rematada de l’Oviedo, i de la marxa per lesió d’Aroa León – amb un fort cop al cap – Carla Gómez ampliava distàncies fent la seva novena diana a la lliga. La davantera de Terrassa, capitana avui per la baixa d’Helena Serrano, connectava un míssil des de 25 metres en un servei de falta que es convertia en el 2 a 0 (32’).

Just abans del descans, Glòria Pelegrí perdonaria el tercer pocs minuts després de sortir al terreny de joc per ocupar el lloc d’Aroa León. Rosana cometia una errada monumental en una cessió i Pelegrí, que havia anat a pressionar, li robava la cartera a la portera de l’Oviedo però errava el 3 a 0 a porteria buida (43’).

Poc després, la jugadora lleidatana compensaria el seu error, aprofitant una brillant jugada de combinació entre Carola Garcia i Asako – excel·lents en el dia d’avui – per superar la sortida de Rosana i fer el tercer del Sant Gabriel (45’).

Superats els primers 45 minuts, el Santgra seguiria sent amo i senyor del joc. Carola Garcia imposava la seva llei al mig del camp, lluitant cada pilota amb intensitat, mentre Carla Gómez, Asako i Xiki intercanviaven posicions en atac, desconcertant la defensa asturiana.

Només començar el segon temps, Pelegrí es tornava a plantar tota sola davant de Rosana, després de rebre una passada a l’espai de Carla, però el quart gol del dia es resistiria (47’). L’Oviedo mirava de no perdre-li la cara al partit, amb un xut llunyà de Yoli que forçava el rebuig amb els punys de Brigid (50’), tot i que el Sant Gabriel seguiria gaudint de les millors ocasions.

La defensa avançada de l’Oviedo es convertiria en un calvari per l’equip d’Emilio Fernández, el qual podria haver rebut una golejada molt més contundent. I és que Rosana encertaria a l’hora d’aturar un mà a mà davant de Carla Gómez (65’). La capitana del Santgra es tornaria a quedar sola amb la portera de l’Oviedo, però el seu intent de picar la pilota no fructificava (75’).

Fins al final del partit, el Sant Gabriel se seguiria defensant amb ordre i creant perill en ràpides transicions iniciades per Asako. La japonesa, al costat de Carola Garcia, seria una de les jugadores més destacades del partit, exhibint un desplegament físic imponent.

Amb el xiulet final, el conjunt d’Antonio Camacho assegurava la tercera victòria de la temporada, resultat que el torna a acostar a la salvació. El Sant Gabriel suma 11 punts i té la permanència a només un punt de distància. A més, les blaves estan a només una victòria de l’onzè classificat, el Collerense (14).