Nissan cedeix un vehicle del tot elèctric a l’Ajuntament de Sant Adrià

22/07/2012. Les reduïdes despeses de manteniment i els incentius fiscals que ofereix l’administració pública fan del vehicle elèctric un transport urbà assequible, eficient i respectuós amb el seu entorn.

L’empresa Nissan Iberia S.A. i l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs van signar divendres la cessió d'un Nissan LEAF, 100% elèctric per ser usat fins el 30 de setembre coincidint amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2012. El Nissan Leaf, és un vehicle 100% elèctric que suposa una manera dinàmica, ràpida i ecològica de moure’s per la ciutat. El principal avantatge del vehicle elèctric és la manca d’emissions de monòxid de carboni, òxid nitrogen i PM10 que es generen durant la conducció amb benzina o dièsel. La possibilitat, a més, de generar electricitat a partir d’energies renovables augmenta encara més la sostenibilitat d’aquesta forma de conducció.D’altra banda, el seu funcionament silenciós i la rendibilitat de les bateries amb una autonomia de 175 km, el converteixen en el vehicle idoni per als desplaçaments urbans.Des del punt de vista econòmic, les reduïdes despeses de manteniment i els incentius fiscals que ofereix l’administració pública fan del vehicle elèctric un transport urbà assequible, eficient i respectuós amb el seu entorn.

Amb aquesta acció l'Ajuntament pretén estimular un comportament ciutadà, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics. El cotxe romandrà a l’aparcament de la Plaça de la Vila on es podrà endollar en els punts de recàrrega de vehicles elèctrics que es van instal·lar en data 5 de maig i servirà als serveis tècnics de l'Ajuntament per desplaçar-se pel municipi en les seves tasques diàries.

El Nissan LEAF va ser el primer vehicle 100% elèctric fabricat en massa que va obtenir els premis al Cotxe de l'Any a Europa, al Món i al Japó el 2011. Ja s’han venut més de 32.000 unitats a tot el món des del seu llançament el desembre de 2010, la qual cosa converteix el Nissan LEAF en el vehicle elèctric més venut del món.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure