Miquel Iceta defensa a Sant Adrià l’aposta socialista per a Catalunya

20/11/2014 – El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va protagonitzat ahir a la tarda una xerrada a l’agrupació local de Sant Adrià, acompanyat per l’alcalde Joan Callau i l’exalcalde ‘Sito’ Canga, que van presentar l’acte.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va protagonitzat ahir a la tarda una xerrada a l’agrupació local de Sant Adrià, acompanyat per l’alcalde Joan Callau i l’exalcalde ‘Sito’ Canga, que van presentar l’acte. Davant d’una sala plena amb desenes de persones, Iceta va emprar un discurs de to pedagògic i amb abundants tocs d’humor desenfadat per explicar què vol el seu partit per a Catalunya, tractant així bona part dels temes més candents de l’actualitat.

 

La qüestió principal sobre la qual va girar la xerrada va ser la relació Catalunya-Espanya. El cap dels socialistes catalans va deixar clar que aquesta cruïlla necessita un nou acord que passi per una consulta a la ciutadania, motivada, entre d’altres coses, diu, per la gran quantitat de catalans i catalanes que així ho volen, com va quedar palès el 9N: “Jo no hi vaig anar i s’ha de respectar a qui no hi va anar, però òbviament també a qui sí, que van ser més de dos milions. S’ha de fer una consulta bé i de forma acordada”. En referència al procés del 9N, Iceta va aprofitar per carregar contra el govern del PP i la seva forma de procedir, buscant sempre l’enfrontament judicial, diu, en comptes de solucionar els problemes dialogant i pactant políticament. “La situació està molt malament; així no es pot seguir. Un demòcrata hauria d’acceptar que, de vegades, no té la raó, o almenys no tota”, va etzibar, en clara al·lusió al president Rajoy.

 

De l’encaix de Catalunya dins d’Espanya, Miquel Iceta també va parlar de la reforma de la constitució que promulguen els socialistes, per tal de donar cabuda a una nova relació que, segons el PSC, hauria de ser de caire federal. Tanmateix, i a banda de la qüestió sobiranista, el primer secretari va parlar del poc oportunisme que tindrien ara unes altres eleccions avançades a Catalunya, i dels molts temes socials o econòmics que s’han deixat de banda per abordar la consulta i el procés del 9N.

 

Durant el seu torn de presentació, l’alcalde Callau va fer referència a la base socialdemòcrata i equitativa sobre la qual, considera, s’ha pogut construir Sant Adrià. “El PSC ha pagat molt durament la crisi, mentre que altres partits que no han fet res o que ho han fet malament no ho han patit”. Pel que fa al tema sobiranista, va deixar una frase que, al seu parer, reflecteix la situació socialista enmig del procés: “Nosaltres som ponts, i en les guerres els ponts són el primer que es bombardeja”.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,581SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure