Maria Àngels Rosell serà nomenada filla adoptiva de Sant Adrià

20/01/2017 – Aquest dijous, La Mina i Sant Adrià han celerat un acte d'homenatge i record a l'activista.

Joan Callau, alcalde de Sant Adrià, va anunciar aquest dijous que l’Ajuntament iniciarà els tràmits perquè Maria Àngells Rosell, fundadora de l’Associació de Dones Adrianes, sigui nomenada filla adoptiva de Sant Adrià de Besòs. Aquesta és una de les màximes distincions municipals que poden rebre les persones no nascudes a Sant Adrià, com a reconeixement i agraïment oficial per la seva tasca en benefici de la ciutat.

 

L’anunci es va fer en l’emotiu acte d’homenatge que l’Associació de dones Adrianes va organitzar aquest 19 de gener a la Biblioteca Font de La Mina i que va comptar amb la participació de persones vinculades a M. Àngels Rosell tant en l’àmbit personal com professional. L'acte va ser clausurat per l'actriu Montserrat Carulla.

 

La trajectòria i el treball de Rosell per una societat igualitària i justa al llarg de la seva vida és indiscutible. Com a reconeixement la seva lluita per millorar la ciutat i sobretot el barri de la Mina en el Ple municipal del passat 25 de juliol ja es va aprovar la proposta del Consell Municipal de les Dones de donar el nom de Maria Àngels Rosell a la plaça de davant del futur Cap de la Mina.

 

M. Àngels Rosell, que va morir el passat 2016, va ser la fundadora de l'escola bressol Belendai del Camp de la Bota, destinada als fills i filles de dones gitanes. L'any 1983 es va convertir en regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament de Sant Adrià i va impulsar el Casal de la Dona, un dels primers serveis d'atenció a les dones de Catalunya. Quan va deixar l'Ajuntament va continuar treballant a la Mina, on l'any 2001 va fundar l'Associació de Dones de la Mina, Adrianes, amb l'objectiu de promoure la transformació del barri a través de la participació de les dones. Va col·laborar activament en la plataforma d'entitats de la Mina i en moltes altres iniciatives del barri i del municipi. L'any 2010 el president de la Generalitat li va lliurar la medalla al treball Francesc Macià. 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure