Març, mes per recordar pobles i conflictes oblidats

 

Aquest mes de març es visibilitzen a Sant Adrià, amb diferents activitats, situacions i conflictes oblidats. Les Jornades Solidàries tindran lloc del 16 al 31 de març i enguany se centren en mostrar la forma de vida que viuen les persones i els pobles immersos en conflictes enquistats des de fa anys i dels que no se’n parla. Palestina, Sàhara, Kurdistan, però també Brasil, Colòmbia o Veneçuela; persones, col·lectius i pobles que en un moment donat són noticia i després deixen d’interessar i desapareixen de l’agenda dels  mitjans de comunicació.

 

Des del 2 de març i fins aquest dissabte, la sala d’exposicions de la Biblioteca Sant Adrià acull “Sahel: dona, terra, aigua”, de l’Associació Catalana per la Pau, la qual realitza projectes a Mali i Mauritània per lluitar contra la inseguretat alimentària i la fam, capacitant les camperoles i afavorint el seu control en aquesta tasca.

 

A la mateixa sala i durant tots els dies d’aquestes Jornades podrem gaudir de l’exposició “Revivint al-Ma’in a Nir-Oz”, del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament que explica la història dels refugiats d’aquest poble.

 

Una altra exposició destacada serà la del Mercat Municipal, a partir de demà i fins el 22 de març, “Mujeres en lucha”, d’Amnistia Internacional. En la mateixa línia de dones fortes i lluitadores trobarem “Espai Dones Viatgeres”, el 24 de març, a les 17.15h, al CIOD, per conèixer l’aldea de dones lliures en Rojava.

 

Altres activitats destacades seran la Fira d’entitats de solidaritat i cooperació el dissabte 21 de març a la plaça del Mercat. Els grups de solidaritat i cooperació de la nostra ciutat ens aproparan els projectes internacionals que aquests duen a terme. Finalment, el dia 29 de març tindrem un espai teatral al Casal de Cultura amb l’espectacle FADWA, basat en la vida i obra de la poetessa palestina Fadwa Tuqan.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure