L’oposició, dividida sobre si Callau ha de dimitir per l’afer de la discoteca

30/05/2017 – El PSC recolza l’alcalde, que diu que els tràmits de les carpes del Marina Besòs es van fer “correctament”, i el jutge demana informació a l’Ajuntament.

 

Els partits de l’oposició van discrepar al ple d’anit a l’Ajuntament sobre si l’alcalde, Joan Callau, hauria de dimitir arran de què el Jutjat d’Instrucció 2 de Badalona l’investigui a instàncies de la Fiscala per la presumpta obertura d’una discoteca sense disposar de tots els permisos a les piscines descobertes del Marina Besòs entre 2008 i 2013. Pels mateixos fets s’imputa l’ex alcalde Sito Canga, l’ex regidor i directiu de l’empresa municipal Eusab, Ricardo Silvestre, i tres treballadors del Consistori per suposats delictes contra l’administració pública.
MES va demanar la dimissió immediata de Callau, així com també la de Silvestre a Eusab; Sant Adrià en Comú va instar l’alcalde a fer un “pas enrere per no afectar la institució” i els regidors d’ERC li va fer saber que “tindrien clar com actuar” de ser ells els investigats i li van advertir del possible desgast pel govern si la instrucció s’allarga. Ciutadans va expressar que demanarà l’alcalde que marxi si el jutge li manté la imputació després de declarar al jutjat, mentre que el PP va urgir Callau a comprometre’s a abandonar l’Ajuntament si resulta processat i va a judici. En canvi, ICV-EUiA –soci de govern dels socialistes quan van ocórrer els fets que s’escruten- va confiar en la innocència de Callau i va titllar d’”assetjament” les peticions de dimissió.
El PSC va recolzar la continuïtat de Callau, que va defensar que tots els tràmits sobre l’obertura de la sala d’oci nocturn en van fer “correctament”. La regidora socialista Filo Cañete va qualificar de “precipitada” les demandes de què l’alcalde deixi la seva responsabilitat, va pregar “prudència” i va afirmar que el govern “està tranquil” sobre els fets, pels quals Fiscalia vol que declari com a investigat pels presumptes delictes de prevaricació urbanística, prevaricació administrativa i tràfic d’influències. Cañete va desqualificar les notícies publicades sobre la imputació de Callau com a “filtracions”, malgrat que l’Ajuntament ha rebut comunicació oficial del jutjat i que la informació ha estat confirmada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.  
 
El jutge demana informació sobre la discoteca
Alhora, el jutjat de Badalona ha demanat a l’Ajuntament informació relacionada amb la discoteca. En una interlocutòria dictada el 17 de maig, el jutge s’avé a la petició del fiscal Jordi Casas i requereix al Consistori que li enviï documentació sobre llicències, contractes i expedients sobre les carpes.
En concret, el magistrat demana que l’Ajuntament aporti els expedients de concessions i contractes amb l’empresa Gimesport, la societat que va explotar la zona d’oci nocturn a partir de 2008 i que presumptament va llogar espais de l’equipament públic sense autorització a altres empresaris. També reclama més documents que puguin existir sobre adjudicacions i contractes referits a les piscines descobertes. Al Consell Comarcal del Barcelonès, propietari de l’espai, també li demana els permisos i acords que signés amb Gimesport.
Així mateix, el jutjat insta el secretari municipal a què aclareixi si es va expedientar algun cop la discoteca, “bé en relació al desenvolupament d’activitat sense llicència, bé per la infracció de normes urbanístiques”, assenyala la interlocutòria. També reclama que informi sobre quins departaments, regidories i personal de l’Ajuntament s’encarregaven de la concessió de llicències d’activitats entre 2007 i 2017, així com el personal responsable d’inspeccionar obres.
El jutge també ha demanat als Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Sant Adrià que traslladi una relació de les queixes que rebessin per la zona d’oci nocturn i sin van realitzar-hi alguna intervenció entre 2009 i 2013. Alhora, s’ordena a la Direcció General d’Urbanisme de la Generalitat que designi un perit perquè determini si la instal·lació de la carpa va complir els requisits del planejament i la llei o si va vulnerar la normativa urbanística. 
La mateixa resolució judicial enumera els 12 investigats al cas. A més de Callau, Canga i Silvestre, els altres encausats vinculats amb el Consistori són el secretari municipal, Josep Reverendo, i els tècnics Enric Padrós i José Leal. La resta d’imputats són els empresaris que van prendre part al negoci de la discoteca: Emilio Fernández, Carlos Díez, Miguel David Baena, Miguel Blasco, Iván Domingo i Gustavo Ferrer.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

 1. S’ha de vigilar que la música
  S’ha de vigilar que la música no estigui massa alta al Café del Mar, ja que és evident que els veïns no ens podem refiar de l’Ajuntament per com va actuar a l’altra banda del riu.

 2. S’ha de vigilar que la música
  S’ha de vigilar que la música no estigui massa alta al Café del Mar, ja que és evident que els veïns no ens podem refiar de l’Ajuntament per com va actuar a l’altra banda del riu.

 3. S’ha de vigilar que la música
  S’ha de vigilar que la música no estigui massa alta al Café del Mar, ja que és evident que els veïns no ens podem refiar de l’Ajuntament per com va actuar a l’altra banda del riu.

 4. S’ha de vigilar que la música
  S’ha de vigilar que la música no estigui massa alta al Café del Mar, ja que és evident que els veïns no ens podem refiar de l’Ajuntament per com va actuar a l’altra banda del riu.

Comments are closed.

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,578SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure