L’hipermercat Alcampo podrà acollir un gimnàs ‘low cost’

06/10/2014 – El Ple municipal aprova una ampliació d'usos perquè s'hi puguin instal·lar nous negocis; divisió d'opinions dins l'equip de govern degut a la postura contrària d'ICV-EUiA.

L’Ajuntament de Sant Adrià ha ampliat recentment els usos de la superfície comercial Alcampo al barri de Sant Joan Baptista. Un cop la Generalitat doni el seu vistiplau final a la modificació dels usos d’aquesta parcel·la urbana, les galeries podran comptar, d’ara en endavant, amb nous tipus de negocis, com per exemple una clínica dental, un espai recreatiu tipus ludoteca –com pot ser un Chikipark-, despatxos professionals, tallers mecànics i un gimnàs.

 

És aquesta última l’opció que sembla més propera, i és que, segons explica la regidora d’Urbanisme, Ruth Soto, una cadena de gimnasos low cost ha expressat interès per instal·lar-se a la zona comercial adrianenca i les companyies que la gestionan, Auchan i Immochan, han demanat al Consistori una modificació dels usos per donar cabuda al negoci de fitness, que ocuparà una extensió de dos locals, així com a d’altra mena de comerços. L’edil socialista explica que això donarà més marge de maniobra a l’administrador d’Alcampo per tal d’atraure més activitat econòmica, omplir els locals buits i generar llocs de treball.

 

La mesura ha rebut crítiques d’alguns sectors de la ciutat que lamenten que el futur gimnàs perjudicarà les instal·lacions esportives de Marina Besòs. La titular d’Urbanisme, en canvi, considera que l’equipament municipal ofereix un ventall molt més ampli, com ara pistes esportives, piscina i un gran programa d’activitats que la sala de fitness no podrà brindar i que, per tant, no suposarà una competència directa. A més, diu, també beneficiarà a aquells veïns que no puguin pagar 40 euros mensuals per anar a un gimnàs, però sí els aproximadament 20 euros que, previsiblement, demanarà el low cost.

 

Divisió d'opinions dins l'equip de govern

 

La modificació dels usos d’Alcampo va comptar amb el vot contrari del grup municipal d’ICV-EUiA, soci de govern del PSC, perquè consideren que està impulsada per l’interès d’una marca de gimnasos low cost i que la seva instal·lació “perjudicaria directament als equipaments esportius municipals” de Marina Besòs. La coalició subratlla que la gestió de les instal·lacions esportives està en mans privades, però que “els forats econòmics els acaba pagant l’Ajuntament”.

 

“Les treballadores i treballadors de Marina Besòs han cobrat la meitat del sou de setembre i si es continua en aquesta situació perillen llocs de treball, la inversió necessària al poliesportiu Ricart i altres projectes socials i esportius que s'impulsen amb pressupostos municipals”, etziben els ecosocialistes.

 

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure