Les Tres Xemeneies enceten el camí cap a la declaració de bé cultural d’interès local

26/10/2015 – L'Ajuntament de Sant Adrià ha iniciat aquest mes d’octubre els tràmits administratius per a declarar les Tres Xemeneies Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).

L'Ajuntament de Sant Adrià ha iniciat aquest mes d’octubre els tràmits administratius per a declarar les Tres Xemeneies Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). El ple municipal, que aquest dilluns es torna a reunir, va aprovar de forma unànime iniciar el procés, que durarà uns mesos i no finalitzarà fins els primers mesos de 2016, probablement.

 

Les declaracions de béns culturals impliquen moltes etapes, però la de l’antiga central serà més àgil del què acostuma a ser habitual, atès que la Plataforma per a la Conservació de les Tres Xemeneies ja ha fet durant els darrers mesos bona part del treball tècnic, de documentació i informes amb el suport d’experts i un arquitecte vinculat al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. Tot plegat és en mans dels responsables tècnics municipals, que han de donar-li el vistiplau. Un cop superat aquest tràmit, Endesa tindrà un període de temps per realitzar al·legacions, si així ho considera. El darrer pas serà l’aprovació definitiva al Ple.

 

Critiquen que la declaració arriba tard i amb bona part del patrimoni destruït

 

Tot i aconseguir finalment la preuada declaració, des de la plataforma de conservació consideren que arriba tard i critiquen el govern municipal per haver deixat desmantellar els tubs de refrigeració. Els membres de l’entitat reproven la seva retirada pel valor patrimonial però també per la seva importància com a entorn biològic submarí en una zona on l’orografia de la costa és molt plana i regular i aquestes estructures, encara que artificials, donen llar a una gran diversitat marina.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure