Les platges adrianenques, de les més afectades pel temporal del cap de setmana

03/12/2014 – Amb les intenses pluges, el riu Besòs ha augmentat molt el seu cabal, arrossegant una gran quantitat de restes vegetals (sobretot canya), així com residus de tots els tipus (envasos, metalls i fins i tot pneumàtics).

Després dels temporals intensos de l’últim cap de setmana, la majoria de parcs i platges metropolitans, com ara les de Sant Adrià, han sofert desperfectes. És per això que l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha ofert una resposta immediata aquests dies, enviant els seus equips tècnics per avaluar els danys, i en cas que sigui necessari, reparar i netejar aquests espais públics. 

 

Tal com han constatat els tècnics de l’AMB, les dutxes, aparcabicicletes i resta d’elements es troben en perfectes condicions. Només algunes passeres de fusta han resultat lleugerament desplaçades a causa de la inundació de les platges i l’onatge. No obstant això, el temporal sí que ha deixat una gran quantitat de residus, sobretot a les platges del nord. Una zona especialment afectada han estat les platges del Fòrum i de Sant Adrià del Besòs. Amb les intenses pluges, el riu Besòs ha augmentat molt el seu cabal, arrossegant una gran quantitat de restes vegetals (sobretot canya), així com residus de tots els tipus (envasos, metalls i fins i tot pneumàtics). Quan s’acumulen gran quantitat de residus, com en aquest cas, són separats “in situ” els inorgànics dels residus vegetals (canyes, troncs) segons el protocol d’actuació establert per l’AMB; per tal de diferenciar el rebuig i aprofitar la matèria vegetal per a la valorització ambiental. 

 

L’AMB, juntament amb les dues operadores del servei, FCC i Coptalia, ha dedicat diversos dels seus efectius a la neteja i condicionament d’aquests espais. Concretament, s’ha desplegat sobre el territori un tractor amb pinces per a recollir residus, dues garbelladores, una retroexcavadora, tres equips de neteja manual i dos de manteniment, amb un total de 15 persones treballant. També s’ha fet servir un camió grua per retirar grans troncs.

 

Malgrat la gran quantitat de deixalles que s’han acumulat a les platges, l’AMB preveu que els treballs de neteja durin entre 5 i 7 dies, i que a partir de llavors aquest espai públic de qualitat torni a estar en perfectes condicions per a qualsevol usuari que el vulgui fer servir.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure