Les obres del Campus Diagonal Besòs avancen cap a l’obertura del curs 2015-16

05/06/2014 – Les obres del Campus Diagonal Besòs no s’aturen i comencen a dibuixar un nou perfil d’aquest espai.

Les obres del Campus Diagonal Besòs no s’aturen i comencen a dibuixar un nou perfil d’aquest espai. Actualment, tal com preveu el programa 2011-2015, continua la construcció de tres edificis que ocuparà, principalment, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Un d’ells estarà destinat a la docència, a la recerca i a la innovació; el segon acollirà grups de recerca en energia i l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) i el tercer edifici serà la seu de grups de recerca en enginyeria química, de materials i biomèdica. A més a més, s’han iniciat els treballs sota rasant (fonamentació i soterranis) de quatre edificis més.

 

Com ja vam anunciar l’Ajutament, quan el Campus estigui completament acabat tindrà una superfície de 148.266 m2 de sostre que s’estructurarà en 13 edificis, vuit  dels quals seran d’ús universitari i els altres cinc es destinaran a institucions i empreses amb activitats d’R+D+I (recerca, desenvolupament i innovació) vinculades al Campus.

 

Aquest projecte donarà continuïtat urbana a un territori fronterer entre Barcelona i Sant Adrià, i sobretot serà un motor per a la transformació econòmica i social d’una zona ubicada al costat de La Mina. El Campus convertirà un indret oblidat durant molts anys en un nou pol d’innovació i transferència de tecnologia i coneixement, i en un centre de referència internacional.

Està previst que el Campus iniciï  la seva activitat docent el curs 2015-2016

Es preveu que el Campus comenci a funcionar el curs acadèmic 2015-2016 amb gairebé 4.000 alumnes (3.100 de Grau, 500 de Màster i 350 de Doctorat) i amb unes 500 persones com a Personal Docent Investigador (PDI) de la UPC.

Els estudis que s’impartiran seran els següents:

 

Graus: Enginyeria de Materials, Enginyeria Química, Enginyeria Biomèdica, Enginyeria Elèctrica, Enginyeria de l’Energia, Enginyeria Mecànica, Enginyeria Electrònica Industrial i Informàtica.

Màsters: European Master in Advanced Material Science and Engineering (AMASE), Environmental Pathways for Sustainable Energy Systems, Ciència i Enginyeria de Materials, Enginyeria Biomèdica, Enginyeria en Energia, Enginyeria de Processos Químics, Enginyeria Nuclear.

Doctorats: Ciència i Enginyeria de Materials, Enginyeria Biomèdica, Enginyeria de Processos Químics, Enginyeria Nuclear i de les Radiacions Ionitzants.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure