Les institucions, Endesa i els Mossos milloren la seguretat elèctrica a la Mina

Els operatius i les accions que Endesa, agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i el Consorci de la Mina han realitzat conjuntament durant aquest 2019 a part del barri de la Mina han comportat la millora de les condicions de seguretat elèctrica en aquesta zona del Barcelonès Nord. En total, s’han realitzat 886 inspeccions bàsicament als carrers de Venus i de Saturn.
En aquests blocs és on s’havia concentrat una bona part del frau elèctric que hi havia al barri i que va provocar les interrupcions imprevistes de subministrament, a l’actuar, de forma correcta, els sistemes de protecció de seguretat de la xarxa (els anomenats fusibles). D’aproximadament 500 habitatges, 350 estaven en situació de defraudació elèctrica. Aquests dispositius han requerit l’acompanyament dels agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Adrià de Besòs i de l’Àrea de Recursos Operatius (ARRO) de la Regió Policial Metropolitana Nord per salvaguardar la seguretat dels tècnics de la Companyia mentre realitzaven les intervencions correctives. Gràcies a aquests dispositius –dels quals se n’han realitzat 23, l’últim dels quals el passat 21 de juny,  des del passat 25 de gener- s’ha pogut regularitzar la situació contractual de 209 punts de subministrament.
Però més enllà dels talls de llum, el més greu era que l’estat de les infraestructures elèctriques manipulades posaven en risc la salut i la seguretat de les persones, tant pel propi defraudador com pels que els envolten, i dels béns immobles, degut a l’alt risc d’incendi.
Una de les mesures per intentar impedir la manipulació ha estat blindar –per part del Consorci Mina- amb portes metàl·liques i alarmes d’intrusió 6 centralitzacions de comptadors, la qual cosa impedeix o en dificulta molt l’excés.
Durant aquestes intervencions l’Ajuntament i el Consorci del barri de la Mina han informat dels tràmits a seguir per fer les noves contractacions als veïns i veïnes dels edificis afectats i a l’Associació de Veïns del barri de la Mina. 
Finalment, cal destacar la instal·lació de registradors de consum en punts estratègics de les infraestructures, que apliquen logaritmes de càlcul per a la identificació de possibles fraus i avisen de possibles noves defraudacions elèctriques. La instal·lació d’aquests equips han permès la monitorització on-line.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure