L’Arxiu Municipal de Sant Adrià celebra el seu segon centenari d’història

17/9/2013. Per celebrar l’efemèride s’organitzarà una xerrada en què podran veure alguns dels documents conservats en aquest temps

Durant el present any 2013 l’Arxiu Municipal de Sant Adrià de Besòs celebra el 200 aniversari del document més antic del fons documental. En concret es tracta d’una llibreta de comptes, datada el 1813, amb els subministraments aportats pels veïns de la vila a les tropes napoleòniques en el marc de la guerra del Francès.

Malgrat haver patit diverses destruccions, entre el 1697 i el 1813, l’Arxiu Municipal conserva un important patrimoni documental que permet reconstruir la història del municipi i dels seus habitants. Documentació produïda en gran part per l’Ajuntament, però també aportada per particulars i entitats en múltiples donacions que preserven una part del llegat cultural de nostra ciutat.

Per celebrar aquesta efemèride s’organitzarà una xerrada que donarà a conèixer el passat i el present de l’Arxiu Municipal. Serà el proper 19 de setembre, a les 18.30 h a la sala d’actes de la Biblioteca Sant Adrià (pl. de Guillermo Vidaña, s/n). A més, s’hi podran veure alguns dels documents conservats gràcies a la implicació dels ciutadans.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure