L’alcaldessa vol ‘partir de zero’ amb les entitats mediambientalistes

El passat 5 de juliol es va celebrar una nova edició del Consell Municipal de Medi Ambient. Hi van assistir l’alcaldessa, Filo Cañete, i la regidora de Territori i presidenta del Consell, Ruth Soto.

L’alcaldessa va manifestar la voluntat d’iniciar una nova etapa amb les entitats mediambientalistes i es va comprometre a «partir de zero» i treballar per un apropament entre Ajuntament i entitats i per la millora de les relacions. Cañete també va insistir en que la voluntat de defensa del medi ambient a la ciutat ha de ser «un viatge conjunt» d’administració i entitats.

L’alcaldessa va acabar la seva intervenció agraint la tasca i la dedicació de les entitats i va destacar el treball sobre «el mapa de possibles sòls contaminants a la ciutat», fruit de la col·laboració entre les entitats i el Consorci del Besòs. «Aquest ha de ser el camí», va assenyalar l’alcaldessa, i va afegir que el Consell Municipal de Medi Ambient ha d’evolucionar cap a un espai de treball compartit amb diferents comissions.

Al Consell es van tractar els temes següents:

  • La descontaminació de la Rambleta i la reanudació de les obres
  • L’estat del tancament de la platja del Litoral. D’una banda, es va informar sobre la reunió que l’Ajuntament va tenir amb el Ministerio de Transición Ecológica y Reto Demográfico. D’altra banda, es van explicar els darrers estudis que va fer el Consorci del Besòs pel que fa a la platja.
  • Els resultats dels estudis de sòls potencialment contaminats. Aquest punt va quedar sobre la taula per fer una valoració més en profunditat un cop les entitats rebessin l’ estudi.
  • El Consorci del Besòs va presentar l’estudi conjunt amb les entitats sobre el mapa de sòls potencialment contaminats a la ciutat, que en breu es farà arribar a totes les parts.
  • Es va iniciar el debat per proposar les comissions de treball on juntament amb les entitats es definirà el funcionament del Consell.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure