L’Ajuntament tanca la platja del Litoral

A partir de demà dissabte, 29 de maig, la platja del Litoral romandrà tancada de manera cautelar i provisionalment.

 

Des de l’any 2018 l’Ajuntament està duent a terme tot un seguit d’accions per valorar la situació del sòl en espais potencialment contaminats del municipi. Un d’aquest espais és el front litoral on han estat històricament ubicades moltes industries.

 

En aquest marc d’actuacions, l’any 2020 el consistori va encarregar un informe sobre la platja al Consorci del Besòs que va concloure que la capa superficial de la sorra no implicava risc per a la salut de les persones, segons dóna a conèixer el consistori. En l’informe també s’indicava que això podria canviar en cas de que es produïssin moviments de terra o determinats fenòmens atmosfèrics, condicions que s’han produït, ja que durant aquest any hi ha hagut temporals i una actuació a la platja.

 

Un cop acabada l’actuació a la platja, l’Ajuntament va demanar un nou estudi que ha determinat que hi ha risc per a la salut en un zona concreta de la platja. El consistori, davant d’aquest resultat, ha demanat nous informes al Consorci del Besòs i a l’Agència Catalana de Residus, i ha decidit tancar la platja amb caire preventiu i prioritzant la protecció de la salut de les persones, atès que aviat s’inicia la temporada de bany i fins que no tingui els informes definitius.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure