L’Ajuntament encén la ciutat

12/12/2014 – L'Ajuntament ha assumit enguany el cost dels llums de Nadal, que, des del passat cap de setmana, tenen presència a tots els barris.

És, sens dubte, el primer indicador de la proximitat del Nadal. Els llums nadalencs, amb les seves alegres formes i cridaners colors, són un element indispensable en la decoració de les ciutats durant aquesta època de l’any. Un element, però, que hem vist pràcticament sempre i considerem quasi quotidià, però que en temps de crisi suposa un important esforç i no sempre està assegurat.

 

Habitualment, a Sant Adrià els principals responsables de la instal·lació dels llums eren els comerciants, que costejaven el seu lloguer, mentre l’Ajuntament pagava el cost de l’electricitat. L’any passat, però, ofegats econòmicament, els botiguers van demanar ajuda al Consistori per sufragar la despesa. Davant la dèbil situació monetària del teixit comercial, el govern local ha decidit agafar les regnes i enfocar la qüestió des d’un punt de vista diferent. Enguany, és l’administració qui es fa càrrec de tot el procés; la diferència és que els llums arribaran a tota la ciutat, no només als carrers comercials.

 

Si bé és cert que es prioritzen aquelles vies amb més presència comercial, mobilitat de persones i que tinguin les condiciones adequades per a la instal·lació, l’enllumenat arriba aquest Nadal a tots els barris: rambla Camarón, rambla Mina, carrers Ramon Penyafort, Somosierra /Fleming, Argentina, avinguda Platja, Mare de Déu del Carme, Monges, plaça Maria Grau, Bogatell, Joan XXIII, Sta Caterina, avinguda Catalunya, Olímpic, la Rambleta, el carrer Ricart, la plaça de la Vila i l’Arc de Sant Adrià.

 

A la zona de Sant Adrià Nord i Casc Antic, el volum de llums és major, atès que els comerciants han complementat la decoració lluminosa municipal amb despesa pròpia. El cost del lloguer de l’enllumenat per a les arques municipales és d’uns 14.000 euros. La instal·lació corre a càrrec de l’empresa de manteniment habitual de l’enllumenat públic. Els llums, que són de baix consum, romanen encesos tota la nit, ja que el cost és menor que programar en cada carrer l’apagada i l’encesa a una hora determinada.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure