L’Ajuntament demana al Departament de Salut restituir els serveis de psiquiatria i psicologia del Cap de la Mina

31/10/13. CatSalut ha reduït el servei d’adults i ha tancat el servei d’atenció a la infància-joventut que comptava amb un psiquiatre, un psicòleg i una infermera

31/10/13 .Fins el mes de juny de 2013 el servei que oferia l’equip d’atenció Psicològica i Psiquiàtrica del CAP de la Mina de Sant Adrià estava format per un equip que atenia pacients adults amb un psiquiatre, dos psicòlegs, una infermera i per un equip que atenia a la infància – joventut amb un psiquiatre, un psicòleg i una infermera.

Darrerament, el Departament de Salut de la Generalitat ha aplicat noves retallades que afecten severament a l’atenció psicològica i psiquiàtrica que es prestava al CAP de la Mina, eliminant per complet el servei d’atenció a la infància-joventut i reduint el d’atenció als adults en eliminar la figura d’un dels psicòlegs. És a dir, aquestes decisions fan que disminueixi en més d’un 50% el nombre de professionals que fins el juny passat atenien als pacients del CAP de la Mina als serveis d’atenció Psicològica i Psiquiàtrica.

Amb aquestes noves retallades el Govern de la Generalitat ha demostrat desconèixer les necessitats del barri de La Mina del servei d’atenció Psicològica i Psiquiàtrica del CAP. Encara més quan la proximitat d’aquest servei d’atenció Psicològica i Psiquiàtrica és un pilar fonamental per detectar i corregir en un inici el tractament de patologies.

Per a l’Ajuntament de Sant Adrià la retallada del servei des del punt de vista de sostenibilitat del sistema públic no abarateix sinó que a mitjà i llarg termini significarà un cost més elevat en tots els sentits: necessitats d’atenció en estadi adult, cronificació de les patologies, increment de la factura farmacològica i d’hospitalització. Per aquests motius, aquesta mesura sembla part d’una retallada més drets socials alhora que econòmicament ineficient.

L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs manifesta el seu rebuig absolut a la retallada del servei d’atenció Psicològica i Psiquiàtrica del CAP de la Mina de Sant Adrià i demana a la Conselleria de Salut i al Govern de la Generalitat, restituir dels serveis de Psiquiatria i Psicologia tant d’adult com infantil-juvenildel Cap de la Mina. Sant Adrià de Besòs.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure