L’Ajuntament de Sant Adrià i l’AMB finançaran una via pedalable a l’antiga carretera i al pont dels Passadors

L’ Ajuntament de Sant Adrià i l’Àrea Metropolitana de Barcelona han signat un conveni de col·laboració per al finançament de l’execució d’una via pedalable a l’antiga carretera i al Pont dels Passadors.
L’ AMB ha redactat ja el projecte de la fase 1, que compren l’àmbit des del carrer Tibidabo entre el carrer d’Extremadura i la rotonda de l’Arc, que tindrà un cost de 2.499.764 euros  (IVA inclòs). L’Ajuntament s’ha compromès a aportar un 20% del cost total i l’AMB el 80%. En aquesta primera fase s’urbanitzarà la rambla central i s’ampliaran les voreres laterals, des del c. del Ferrocarril fins al c. de Margarida Xirgu. En un futur està previst desenvolupar la segona i tercera fase del projecte.
Un cop finalitzades totes les fases, la via pedalable de l’ antiga carretera i pont dels Passadors (d’uns 440 m de longitud i dos carrils de circulació en cada sentit) serà fonamental per connectar el c. Guipúscoa de Barcelona amb el carrer de Pi i Maragall de Sant Adrià, i continuar a través del carrer Alfons XIII de Badalona, que esdevindrà una de les sortides cap al Barcelonès nord i el Maresme. Aquest punt servirà per superar dues barreres territorials: la ronda Litoral i el riu Besòs.
Fins que no s’executin aquestes dues fases, i s’enllesteixi tot el projecte, està prevista, per a l’any 2021, una actuació provisional de ràpida execució per donar continuïtat a la mobilitat i a la circulació de les bicicletes, el que s’anomenen «carrils bici tàctics», que executarà i subvencionarà íntegrament l’ AMB. El projecte de la via pedalable s’emmarca en el Programa metropolità de desenvolupament de la Bicivia, la xarxa que unirà tota la metròpolis barcelonina amb un potent entramat de carrils bici. 
 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure