La UPC arrenca el Campus Diagonal-Besòs per convertir Sant Adrià en una nova centralitat

16/09/2016 – Uns 3.500 estudiants i 400 docents i investigadors estrenaran els propers dies el nou campus.

El proper dilluns, el Campus Diagonal-Besòs obrirà les seves portes per iniciar un nou curs amb uns 3.500 estudiants i 400 docents i investigadors, en una jornada que, com el passat dimecres, serà històrica a molts nivels. El passat 14 de setembre, el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont; l’alcaldessa de l’Ajuntament de Barcelona, Ada Colau; l’alcalde de Sant Adrià, Joan Callau; la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Enric Fossas, van inaugurar el Campus Diagonal-Besòs, que inicia la seva singladura com a un nou espai universitari d’innovació i coneixement, a cavall de les ciutats de Barcelona i Sant Adrià de Besòs.

 

El Campus Diagonal-Besòs té 150.000 m2 de superfície potencial per edificar, dels quals actualment s’han construït 53.000 m2. El Campus consta de tres edificis dedicats a la docència i la recerca i neix amb la voluntat d’esdevenir un altre pol referent de la UPC en els àmbits de l’enginyeria industrial, especialment en les tecnologies química, de materials, biomèdica i d’energia.

 

Prop de 100 milions d'inversió

 
La construcció del Campus ha tingut un cost de 96,5 milions d’euros finançats per la Generalitat, la Diputació, el Fons de Desenvolupament Regional Europeu, la pròpia UPC i l'Estat. D’altra banda, la UPC i la Generalitat de Catalunya van aprovar el desembre passat un contracte programa per a la implantació i el funcionament de l’EEBE al Campus Diagonal-Besòs. Aquest contracte programa estableix un finançament de 9,3 milions d’euros anuals per a vuit anys (període 2015-2022).

 

"Una nova centralitat"

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va assegurar dimecres que amb aquest nou campus es crea una ''nova centralitat'' que no és només de transformació urbanística, sinó ''socialment compromesa'' perquè estarà basada en coneixement, docència, i formació. Per Puigdemont és important que Sant Adrià es torni ''ciutat universitària'' amb un capacitat ''colossal'' de transformació, que s'ha de saber posar a favor de la gent. Per Puigdemont, la posada en funcionament del Campus Diagonal-Besòs generarà una ''poderosa capacitat d'atracció d'inversions i oportunitats'' que repercutiran en beneficis per la zona.

 

L'alcalde Joan Callau i l'alcaldessa Ada Colau coincideixen en assenyalar que el campus permetrà trencar barreres. L'adrianenc ha agraït l'aposta tant del Govern com de la UPC i s'ha mostrat confiat que servirà per ''ajudar a canviar el paradigma de Sant Adrià'' i passar ''de la crònica negra a l'excel·lència''.

 

Colau, per la seva banda, va assenyalar que la ubicació del campus és una de les zones més denses del país i amb més desigualtat, pobresa i risc d'exclusió, per això considera que es fa ''justícia'' al territori oferint aquesta instal·lació. Per Colau és important que el Besòs esdevingui un ''eix central'' amb present i futur perquè ''la ciutat real no entén de fronteres administratives''. 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure