10/03/2018 – Inauguren la placa amb el nom de l'educadora i activista per les dones i el poble gitano a la plaça del CAP de La Mina.
Maria Àngels Rosell -regidora de l’Ajuntament als anys 80 i 90 del segle passat i recordada educadora i activista per les dones i el poble gitano- té una plaça des d’aquesta setmana al barri de La Mina, amb el qual li va unir una estreta relació a través del seu teixit associatiu. Veïns, amics, representants de diverses associacions i coneguts de Rosell -que va morir el 2016- van assistir aquest divendres a la descoberta de la placa que duu el seu nom a la plaça d’accés al nou ambulatori del barri.
Dins d’una setmana marcada per les reivindicacions del Dia de la Dona, el reconeixement a Rosell s’ha emmarcat en la campanya de l’Ajuntament per posar noms femenins a carrers i espais de la ciutat, encetada l’any 2002 i amb la qual ja s’han batejat 27 vies i altres indrets en record de polítiques, escriptores, activistes i altres dones insignes.
Al tardofranquisme, Rosell va crear al Camp de la Bota la llar d’infants Belenday (‘amor de mare’, en romaní), una escola destinada a la cura i l’educació dels fills de les dones gitanes, que també hi contribuien cuidant dels petits. A partir de 1983, Rosell va encarregar-se de la cartera de serveis socials del Consistori i, alhora, va ser la regidora del barri de La Mina durant una dècada. Des de l’Ajuntament, va impulsar l’obertura del Casal de la Dona.
Al deixar la Casa de la Vila, va mantenir la seva vinculació amb La Mina, on va fundar el 2001 l’Associació Adrianes, el col·lectiu de dones del barri, que va presidir. Rosell es va convertir en una veu de referència de La Mina, a més de dinamitzar-hi actes i ser habitual la seva presència en jornades i activitats diverses al barri, com també al conjunt de la ciutat. El 2010, la Generalitat li va concedir la Medalla al Treball Francesc Macià.