La Guàrdia Urbana amplia el seu parc mòbil amb quatre vehicles híbrids

La Policia Local de Sant Adrià millora la seva flota de vehicles amb l’adquisició de quatre vehicles híbrids, Toyota Prius, mitjançant rènting. Els nous vehicles tenen la classificació ECO, per la qual cosa són menys contaminants i protegeixen el medi ambient.

Els cotxes compten amb connexions informàtiques per accedir a les bases de dades, cosa que afavorirà la rapidesa i la seguretat de les actuacions policials, alhora que estan dotats d’una tauleta i una impressora. Així mateix, l’espai reservat a les persones detingudes té un dispositiu innovador de càmeres interiors, càmeres exteriors i dues càmeres unipersonals que utilitzaran els agents de la patrulla policial que s’hagi assignat al vehicle. Aquest equipament garanteix encara més la seguretat i la integritat dels detinguts i contribueix a complir els principis de transparència i rendició de comptes en les actuacions policials.

Actualment el parc mòbil de la Policia Local de Sant Adrià disposa de 6 motos, 6 cotxes, 2 furgonetes, 2 grues i 2 bicicletes.

Pioners en les càmeres subjectives als uniformes: 3 anys d'experiència

D'altra banda, la Policia Local de Sant Adrià es va convertir l'any 2016 en el primer cos de seguretat a implementar càmeres subjectives als uniformes. En total, n'hi ha 4 en funcionament i s'han incorporat 8 més. “És un sistema per reforçar l'actuació policial i s'utilitza com a eina dissuasòria a moltes intervencions, tot i que hi ha un protocol d'actuació i pot arribar a servir com a prova judicial”, exposen.

Els agents han d'informar els usuaris de qualsevol circunstància quan comença la gravació, incorporant-se un minut previ enregistrat. La valoració és positiva d'un element que pot prevenir situacions més complexes i evita actuacions més complexes per identificar persones.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure