La Generalitat treu a licitació el nou ambulatori de la Mina

19/10/2012. La contractació de l'obra es farà l'any que ve i durarà uns 18 mesos a partir de llavors

Si definitivament res ho impedeix, i no es produeix cap altre retard dels molts que acumula aquest projecte, el barri de la Mina de Sant Adrià podrà estrenar un nou ambulatori d'aqui a un parell d'anys. I és que avui mateix la Generalitat ha fet oficial la licitació d'aquesta actuació, que fa temps que s'espera i que, pel que es diu ara, podria adjudicar-se a una constructora a principis de l'any que ve. De fet, les empreses interessades a aixecar-lo tenen fins el proper 10 de desembre per presentar la seva oferta constructiva, que` haurà d'ajustar-se als gairebé 10 milions d'euros que costarà l'equipament sanitari. L'anunci de la licitació especifica que el termini d'obres durarà uns 18 mesos, fet pel qual es podria dir que l'obra podria estar acabada a mitjans de l'any 2014.

 

La realització final d'aquest projecte satisfarà molt el veïnat de la Mina i a l'Ajuntament, que fa anys que demanen la seva inclusió als pressupostos de la Generalitat. Si el projecte cristalitza, es tancarà una demanda que, en part, va iniciar el grup d'ICV-EUiA al Parlament, quan ara fa un any va fer fer instar al govern català a prioritzar aquest projecte per tal que estigués en marxa l'any 2013. Els mesos, però, han anat passant i tot plegat s'ajornarà, com a mínim, un any.

 

El nou ambulatori de La Mina és un dels elements pendents en el pla de transformació urbanística del barri, ja que la seva construcció jubilarà l'actual centre, que fa més de 25 anys que existeix i que ja fa anys que s'ha quedat petit. De fet, el nou centre ha de permetre oferir nous serveis sanitaris o millorar els existents, com ara pediatria, odontologia o salut mental. A més, amb el nou centre es guanyarà en millors condicions per als usuaris de la unitat de drogodependència i de la sala de venipunció, que fa temps que desenvolupa la seva activitat en mòduls prefabricats.  

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,578SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure