La Generalitat demana tancar la platja del Fòrum per la mala qualitat de l’aigua

 

Encara que l'OMS considera que el risc de transmissió del coronavirus en el bany recreatiu és gairebé nul, la Generalitat vol extremar la protecció dels banyistes. Per això, segons va explicar la portaveu del Govern, Meritxell Budó, es demanarà, entre altres mesures, el tancament de les dues úniques platges que en 2019 van obtenir una qualificació insuficient en els controls que fa regularment l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA): la del Fòrum, a Sant Adrià de Besòs, i Rec del Molí, a L'Escala (Alt Empordà).

L'ACA fa un anàlisi microbiològic de l'aigua de centenars de punts de bany per a mesurar la seva qualitat, tant en el litoral català com en desembocadures i aigües interiors. Es rastreja a dos bacteris presents en els intestins humans: enterococos i escherichia coli. En funció de la concentració d'aquests microorganismes se situa les platges dins de quatre categories: excel·lent, bona, suficient i insuficient, seguint uns barems que fixa una directiva europea.

 

Només en el Fòrum, per exemple, es van realitzar 18 mesuraments en 2019. La informació pot ser consultada pels ciutadans en l'aplicació PlatgesCat. Al final de cada any es dóna una valoració general i tant l'arenal de Sant Adrià com el de L'Escala van rebre la pitjor nota. La decisió dependrà, finalment, dels Ajuntaments de cada ciutat.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,571SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure