La Federació Catalana de Lluita es trasllada al barri de la Mina

30/4/2013. Dijous també es rebatejarà amb el nom de Maider Unda la sala d’entrenament de lluita olímpica de la zona esportiva d’aquest barri adrianenc

El proper dijous a la tarda tindrà lloc l’acte d’inauguració de la sala d’entrenament de lluita olímpica Maider Unda, i de la seu de la Federació Catalana de Lluita a la Zona Esportiva de La Mina. La Zona Esportiva de la Mina va començar a funcionar fa cinc anys, i a banda d’altres activitats esportives, és seu del Club de Lluita La Mina que ha convertit la instal·lació en un referent de la lluita a l’Estat espanyol. Ara, la sala d’entrenament de lluita olímpica portarà el nom de Maider Unda en reconeixement a la primera lluitadora del país que ha aconseguit una medalla olímpica (Londres 2012). La iniciativa ha estat impulsada per l’Ajuntament i el Consell Municipal de Dones de Sant Adrià que des de fa temps treballen plegats per visibilitzar en els noms de carrers, espais públics i equipaments el paper de les dones en diferents àmbits de la societat.

El Club de Lluita Olímpica La Mina és un dels dos millors clubs de l’Estat en aquesta disciplina esportiva, juntament amb el Club de Lluita Sant Adrià, i així ho demostren els 19 campions d’Espanya que ha donat des del seus inicis. Actualment el club entrena 70 lluitadors, i dos d’ells, Óscar Parra i Taimuraz Friev, preparen els Jocs Olímpics de Brasil. La col·laboració de la UFEC, amb l’aportació de material, farà possible que la sala d’entrenament del club es converteixi en un futur en un centre específic de tecnificació de lluita (que inclou els tapissos d’entrenament més una sala de pesos) a Sant Adrià.

D’altra banda, el trasllat de la nova seu de la Federació Catalana de Lluita (abans ubicada al carrer Verdi) a la Zona Esportiva de la Mina suposa també un pas important per convertir Sant Adrià en ciutat de referència de la lluita olímpica.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,578SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure