La construcció de la residència del nou campus de la UPC començarà aquest novembre

03/11/2017 – Amb 300 places per a estudiants i docents, està previst que estigui en funcionament el curs 2019-2020.

La residència universitària del Campus Diagonal-Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) es començarà a construir el mes de novembre. Amb una capacitat de 300 places per a estudiants i personal docent i investigador, el nou equipament estarà a ple rendiment el curs acadèmic 2019-2020. Diferents personalitats i autoritats, entre elles l'alcalde Joan Callau, van presentar el projecte aquest mes d'octubre.

 

L’empresa LIFE ha estat la guanyadora del concurs públic per a la construcció i gestió de la residència universitària per a estudiants i personal investigador. Es tracta d’un equipament de més de 6.000 m2, que no és propietat de la UPC, i que es preveu enllestir a la primavera del 2019. La constructora invertirà més de 14 milions d’euros en aquesta obra.

 

L’equipament, que estarà a ple rendiment el curs 2019-2020, es construirà en un solar a pocs metres dels edificis que configuren el Campus Diagonal-Besòs, al costat de la futura zona verda. Tindrà una àmplia zona coberta, com a prolongació de l’actual passeig o rambla interior del Campus, un entorn obert i sostenible que simbolitza l’intercanvi de coneixement i d’idees. Aquesta zona coberta dóna accés directe als espais funcionals interiors de l’edifici.  

 

Estructurat amb vuit plantes, l’edifici està concebut al voltant d’un espai obert central, un pati enjardinat que permet l’entrada de llum natural i arriba al nivell -1. En aquest primer soterrani i a la planta baixa s’hi ubicaran el vestíbul i una zona d’espais flexibles, també amb un gran predomini de la llum natural, que incorporarà serveis comuns, accessibles per a tota la comunitat del Campus, com ara sala de música-gimnàs, la cafeteria i el restaurant, sales polivalents per a presentacions i trobades d’estudiants i un aparcament de bicicletes. Al soterrani -2 hi haurà un espai d’aparcament, connectat a l’aparcament de la resta del Campus.

 

Diversos tipus d’habitatges

 

Les plantes superiors de l’edifici es destinaran a les habitacions dels residents, a les quals s’hi accedirà per amplis passadissos coberts que donaran al pati interior. Aquests passadissos constituiran una prolongació de la zona de menjador i de l’entrada a les habitacions, oferint espais que afavoriran la vida social. La residència comptarà, en total, amb 17 apartaments de 46 m2,  80 habitacions individuals de 22 m2, 79 habitacions de 22 m2 per compartir amb lliteres i 14 habitacions dobles de 33 m2, totes equipades amb cuina americana. La capacitat total serà de 300 places.

Zones verdes i terrasses

 

A més d’estar flanquejat en la planta baixa amb zones verdes enjardinades, l’edifici també disposarà de diverses terrasses a les plantes 5 i 8 amb vistes al campus i al mar, així com una piscina. S’han previst dos tipus constructius diferents per a cada zona funcional de l’edifici: les plantes superiors, de la primera a la setena, destinades a l’habitatge, tindran un sistema modular; mentre que les primeres tres plantes es plantegen de forma monolítica, com a base per a l’estructura modular superior.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,581SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure