La Catalana troba la sortida del desert (2-0)

16/03/2015 – L’equip d’Iban Tey tomba al Sant Pol i aconsegueix guanyar un partit després de 12 jornades consecutives sense fer-ho.

La travessa pel desert s’ha acabat; com a mínim fins al pròxim cap de setmana. Han estat quatre llargs mesos sense conèixer la victòria, període que ha situat a la UD Catalana lluny de la permanència. Els groc-i-negres no guanyaven des del passat 15 de novembre, quan van derrotar a l’Equipo Ja (0-2).

Després de molt temps sense poder celebrar una bona notícia en el decurs de la lliga del grup II de Segona Catalana, l’esperança de poder mantenir la categoria ha tornat a Sant Adrià.

Diumenge passat, els adrianencs es van desfer del Sant Pol Atlètic (2-0), sumant el quart triomf del curs. El duel contra els maresmencs no va ser gens senzill, ja que el Sant Pol demostraria tenir bons arguments tècnics.

La Catalana disposaria d’una primera ocasió en una pilota que quedaria morta a l’interior de l’àrea després d’un servei de córner i que ningú seria capaç de rematar. Tot seguit, arribaria la rèplica del Sant Pol en un xut de Shuta Seki que s’estavellava al pal.

Els visitants es tornarien a topar amb la fusta poc després, just abans que Luismi Santiago escombrés les teranyines de l’escaire amb una canonada que suposaria el 1 a 0 per la Catalana (33’).

Una providencial aturada de Marc Rey salvaria els mobles pels locals en els instants previs al xiulet que indicava el final del primer temps. Amb la segona part ja iniciada, Sergio Garrido es plantaria sol davant Sergi Andrés i superaria la sortida del porter del Sant Pol amb un toc subtil (60’).

El migcampista groc-i-negre marcava d’aquesta manera el segon gol local, fet que donaria marge a la Catalana per jugar amb el rellotge i controlar el ritme del partit. Tot i quedar-se amb deu per l’expulsió de Flores (76’), el Sant Pol es veuria incapaç de retallar distàncies.

I és que, per tercera ocasió al llarg dels 90 minuts, els maresmencs es tornarien a trobar amb el travesser en un xut de falta directa que hauria pogut dibuixar uns últims minuts d’infart.

Per sort, la UD Catalana no hauria de patir en excés per tal de conservar el resultat, sumant un triomf que li permet sumar 18 punts. La plantilla dirigida per Iban Tey encara està a nou punts de la permanència, quan resten deu jornades de competició.

Fi del somni?

La segona derrota consecutiva del Besòs Atlètic l’ha allunyat quasi definitivament del play-off d’ascens a Tercera Catalana. Els liles, quarts al grup VIII de Quarta Catalana, van caure al camp d’un rival directe com el Montornès Nord (4-2).

Moha (21’) i Galindo (26’), de penal, van situar el 2 a 0 en el marcador de la Zona Esportiva de Montornès. Ja a la segona part, Galindo encara ampliaria el marge local amb el tercer (51’), gol que acabaria de ‘matar’ les opcions del Besòs.

Al final, tot i les dues dianes anotades per Víctor Illescas (68’ i 87’), l’expulsió de Vélez a falta de més de mitja hora per la conclusió deixaria als liles sense energia. Juan Carlos Pereira seria l’autor del quart gol del Montornès Nord (78’).

Amb aquest resultat, el conjunt adrianenc es queda a nou punts del segon, el filial del Montcada (50), quan només resten vuit jornades de lliga. A més, els liles compten amb un partit més que els vallesans.