L’ Avinguda Catalunya reobre l’accés al trànsit durant els dissabtes

Els diumenges i festius, l’avinguda de Catalunya i l’entorn de la plaça del Mercat es reservarà als vianants, i els dissabtes s’hi podrà circular i aparcar gratuïtament.

 

Aquest mes de juliol es posaran en marxa canvis en el pla de mobilitat de l’entorn de la plaça del Mercat. Després d’un temps de prova, l’Ajuntament ha recollit i valorat les peticions que han fet veïns i comerciants i modificarà els dies d’aplicació del pla “Vianants, ho som tots”, que seran els diumenges i festius.

 

A partir del 22 de juliol, l’avinguda de Catalunya i l’entorn de la plaça del Mercat es reservaran als vianants els diumenges i els dies de festa. Els dissabtes, a partir del 21 de juliol, es podrà circular per l’avinguda de Catalunya i pels carrers Josep Pons i Miquel Servet i aparcar gratuïtament a la zona blava d’aquestes vies. Tanmateix, no es permetrà aparcar al carrer de Ricart entre les 7.30 i les 21 h, amb l’objectiu de no concentrar més cotxes al centre de la ciutat.

 

El desembre de 2016 es va posar en marxa la prova pilot d’un pla de mobilitat per als caps de setmana i festius a l’entorn de la plaça del Mercat, amb l’objectiu de millorar-ne l’accessibilitat i promoure la sostenibilitat al municipi. Aquest pla inicial implicava la restricció de la circulació a l’avinguda de Catalunya durant tot el cap de setmana. L’any 2017 es va iniciar un procés participatiu sobre el projecte i, fruit de les aportacions dels veïns i veïnes, es va incorporar una modificació al pla original que va ser permetre circular els vehicles pel carrer de Josep Royo. Paral·lelament, l’Ajuntament va recollir també l’opinió dels botiguers de la zona. El resultat va ser que la majoria eren partidaris d’obrir els dissabtes novament al trànsit de vehicles l’avinguda de Catalunya i mantenir la zona blava gratuïta, ja que la mesura de restringir la circulació no afavoria el comerç local. L’Ajuntament, després d’escoltar i valorar les peticions dels comerciants, ha decidit modificar el pla i millorar-lo.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure