Joan Callau referma el seu poder però tornarà a governar en minoria, amb 8 regidors

Les travesses no han donat cap opció a les sorpreses a Sant Adrià de Besòs. El Partit Socialistat de Catalunya (PSC), encapçalat per Joan Callau, ha guanyat les eleccions municipals per onzena vegada seguida, alhora que ha posat punt final a dues legislatures de davallada socialista quant a vots totals i regidors obtinguts, on lluny queden els 15 edils que van obtenir a les municipals de l’any 2007.  
En el plesbicit d’enguany, les imputacions per part d’alguns regidors socialistes o  la pressió social en contra de la construcció del tanatori amb crematori o TERSA no ha saccsejat gaire el parer ciutadà a l’hora de triar una papereta o altra. Tant ha estat així, que els socialistes han sortit reforçats a les eleccions d’enguany, recuperant 2 regidors respecte els comicis de l’any 2011. 4.199 ciutadans han renovat el seu vot de confiança socialista, quasi 1.000 vots més que en les anteriors eleccions (3.481). 
D’altra banda, l’altra gran força que ha vist recompensada la seva feina durant les dues setmanes de campanya electoral ha estat el partit d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), triplicant quasi bé la seva representació a l’Ajuntament. A més a més, i a grans trets, també cap remarcar la desaparició del Partit Popular i Junts per Catalunya al Consistori. 
D’aquesta manera, els grups municipals representats a Sant Adrià es redueixen de vuit a sis. Aquest és l’ordre polític segons els vots obtinguts: PSC (4.199), ERC (2.496), Ciutadans (2.131), SAB En Comú (1.258), Movem SAB En Comú (904) i MES (764). 
 
ERC trenca el seu sostre
Partit dominant a una banda, la gran sorpresa del passat 26M ha estat la irrupció definitiva d’Esquerra a la política municipal adrianenca. De ben segur, que ni en les millors previsions republicanes hi apareixia una xifra pròxima als 2.496 votants que han recolzat la candidatura de Rubèn Arenas, i que tindrà al seu cap de llista  com a regidor juntament amb Antoni Vélez, Pol Carrión, Mercè Curto i Critina Messeguer, la regidora més jove del consistori, amb 21 anys. 
PP i JxC deixen de representació
Si a la seu d’ERC es van arribar a descorxar alguna que altra ampolla de cava, als locals del Partit Popular i Junts per Catalunya no es trobaven amb gaire força de gresca. 
En el cas dels populars, ho podriem qualificar pràcticament de drama absolut, ja que és la primera vegada des de la Transició que el partit de la gavina queda fora de l’Ajuntament, amb el seu pitjor registre: 602 vots i setena força política adrianenca, és a dir, l’avantpenúltima posició. Són temps de vaques magres al Partit Popular i també a JxC, l’altre gran damnificat que veu com el seu únic representant fins aleshores, Xavi Soley, no veurà com Joel López li agafa el relleu a l’Ajuntament i haurà de pencar de valent durant els pròxims 4 anys perquè el seu partit torni a tenir representació entre les 21 cadires de regidors. 
Pel que fa a la resta de partits, Gregorio Camacho, Isabel Marcuello i Pedro Sánchez mantenen la seva cadira, així com cal destacar el retorn d’Irene Aldabert al Consistori.
 
La participació s’apropa al rècord del 2003
Quant a la participació, per primera vegada des de fa quasi dues dècades s’ha superat el 50% del total de votants amb dret a vot: 52.01% (13.435), un 2.23% més que l’any 2015 i apropant-nos als 13.628  votants (52.44%) que es van assolir l’any 2003. 
 
Definit el nou Govern
Finalment, durant la setmana anterior, el nou Govern ha definit la distribució de les noves àrees de govern amb els seus respectius regidors, reduïnt de sis a cinc comissions, oxigenant-se així les regidories. D'aquesta manera, l' Espai Públic, Convivència i Civisme s'integraria a l'àrea d' Alcadia. Breu resum: 
Alcadia/Presidència: Joan Callau, delegant Participació a Rosi Villalonga i Seguretat, Ordre Públic i Protecció Civil a Pedro Rivero.
Territori Sostenible: Ruth Soto, 
Protecció i Promoció Social: Filo Cañete, delegant l' Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i dinamització de la Gent Gran a la regidora Villalonga, Mercat d'Abastament i Mercat d'Encants a Anabel Jurado i Infraestructura Informàtica a José Luis Martínez.
Ciutadania i Serveis a la Persona: Juan Carlos Ramos, delegant Solidaritat i Dret Civil a Villalonga, Civisme i Infància i Joventut a la regidora Jurado i Turisme i Promoció de la Ciutat a Soto. 
Hisenda i Recursos Generals: Pedro Rivero Anabel Jurado.
Frases a destacar discurs investidura Joan Callau:
“Vull renovar el meu compromís amb els valors que han guiat sempre la meva acció política“  
“Crec en un model social on les necessitats bàsiques de les persones estiguin garantits, sense que els ciutadans haguin de patir angoixes ni pors“.
“Des del Govern de la ciutat seguim fent polítiques de foment d’ocupació, de protecció social i de foment de la educació“ 
“Continuem desenvolupant la ciutat per a atraure activitat econòmica amb l’objectiu de fomentar l’ocupació per a persones de Sant Adrià. 
“La prioritat també serà l’espai públic, el civisme i la seva neteja”.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure