Joan Callau, investit alcalde en minoria

13/06/2015 – El líder socialista, que arribava sense haver aconseguit quallar una coalició d’esquerres com pretenia, no ha aconseguit sumar els 11 vots necessaris per a ser proclamat batlle per majoria absoluta i ha estat investit per ser el cap de la llista més votada.

Joan Callau ha estat investit aquest matí alcalde de Sant Adrià durant el Ple de Constitució del nou Ajuntament. El líder socialista, que arribava a aquest 13 de juny sense haver aconseguit quallar una coalició d’esquerres com pretenia, no ha aconseguit sumar els 11 vots necessaris per a ser proclamat batlle per majoria absoluta i, tal i com marca la llei, ha estat investit per ser el cap de la llista més votada. Un total de 8 regidors, els seus companys i els dos d’ICV-EUiA, han donat suport a Callau. El regidor de CiU, els dos regidors d’ ERC, els dos del PP i els tres regidors de Sant Adrià en Comú han votat en blanc per facilitar la investidura, tot i no sumar-se als suports, mentre que els tres representants de MES i Ciutadans han recolzat el seu propi candidat, Isabel Marcuello i Pedro Sánchez.

 

Un cop ja havia pres possessió de la vara, Callau va pronociar un discurs en el que va estendre la mà a tothom per afrontar els reptes de futur de la ciutat i fer-se valer davant la resta d'administracions, sabedor de la necessitat, a partir d'ara més que mai, de trobar consens amb la resta de forces i la ciutadania per tal de desbloquejar les qüestions essencials. En aquest sentit, és conscient que, tal i com ha indicat, aquesta legislatura pot enriquir la política municipal o pot paralitzar la gestió de la ciutat. Callau va enumerar alguns dels projectes, com ara el desenvolupament del Campus Diagonal-Besòs, o pilars del programa polític que volen mantenir, del qual destaquen, com durant els darrers quatre anys, el recolzament a les qüestions socials, educatives i de promoció laboral i econòmica.

 

Es compleixen d’aquesta manera els pronòstics que ahir avançàvem. D’altra banda, i com també explicàvem aquest divendres, ICV-EUiA ha fet oficial la seva intenció de no entra al govern i el PSC haurà de governar en minoria, amb sis regidors –la majoria són 11-, i trobar suports constants per a tots els temes de ciutat.

 

Els 21 regidors i regidores que formen el nou consistori són els següents:

 

PSC: Joan Callau Bartolí; Filomena Cañete Carrillo; Juan Carlos Ramos Sánchez; Ruth Soto García; José Luis Martínez Cardoso; Pedro Rivero Hidalgo.

C's: Pedro Sánchez Álvarez; Óscar Marjalizo Hernández i Francisco Navarro Castellón.

Sant Adrià en Comú: Joan Josep Belda Montes; Basilio Perona Cortés i

Dolores Murillo García.

ICV-EUiA: Gregorio Belmonte Ferrer i Gregorio Camacho Alcalde.

MES: Isabel Marcuello García i Juan Vizcaino Alonso.

ERC: Rubèn Arenas García i Antoni Vélez Barajas.

PP: Jesús Ángel García-Bragado i Andreu Marín Muñoz.

CiU: Francesc Xavier Soley Manuel. 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,578SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure