Insuficient qualitat de l’aire en el 42% dels dies de l’últim any

12/12/2017 – Amb un aprovat just, Sant Adrià es situa entre els punts de l’àrea metropolitana amb més incidència per contaminació.

La polèmica pel crematori, lestudi que alerta dun major risc de càncer per dioxines al voltant de la incineradora i la inclusió de la ciutat entre els municipis amb futures restriccions de trànsit han intensificat el debat sobre la contaminació. Segons dades de la Generalitat, la qualitat de laire a Sant Adrià no va ser prou bona en el 42,4% dels dies dels últims 12 mesos.

Dacord amb l’Índex Català de Qualitat de lAire que la Generalitat calcula, el resultat es va comprovar deficient en 155 dies entre el 28 de novembre de 2016 i el passat 27 de novembre. Durant aquest període, lestat de laire es va considerar regular en 151 dies.

Els mesos on més es va detectar que la contaminació atmosfèrica sobrepassava els llindars de suficiència a la ciutat van ser el gener (20 dies amb nota regular), febrer (16 dies), març (16 dies) i novembre (23 dies). La qualificació va caure a pobra -la valoració més baixa- en quatre dies de desembre de 2016, febrer, juny i novembre.

Com en altres punts de lentorn de Barcelona, a Sant Adrià sincompleix amb freqüència el límit de diòxid de nitrogen en lambient que la UnióEuropea estableix; ho reflecteixen les mitjanes de desembre de 2016, gener, febrer, març, abril, octubre i novembre denguany. A més, en una vintena de dies de l’últim any sha superat el marge de partícules en suspensió, sis dells el mes passat. A ligual que a altres 78 punts de control arreu de Catalunya, Sant Adrià va sobrepassar al 2016 la quantitat anual de partícules en laire recomanada per lOrganització Mundial de la Salut.

Les dades de Sant Adrià sobtenen a una estació de mesurament al carrer Olímpic. No presenta els pitjors registres de l’àrea metropolitana, tot i que la nota que rep pel nivell de qualitat daire es situa entre les més baixes dels voltants de Barcelona, amb un aprovat just de 52 punts pels últims 12 mesos. Pitjor puntuació reben els controls a Gràcia-Sant Gervasi i lEixample, tots dos a zones molt transitades. Sant Adrià es troba en una situació similar que les anàlisis recollides al Poblenou, el Vall dHebron, Badalona i Sant Vicençdels Horts. Hi ha 12 estacions de Barcelona o de la seva perifèria que constaten un millor estat de latmosfera.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,566SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure