ICV-EUiA insta Barcelona a fer millores urbanes per al barri de Via Trajana

10/07/2012. Demana millorar els ponts per a vianants que hi ha sobre la via del tren i el pont per a vehicles del carrer Santander.

El grup municipal d'ICV-EUiA de Sant Adrià va aconseguir fer aprovar unes millores per al barri de Via Trajana en el plenari del barri de Sant Martí de Barcelona, celebrat fa uns dies. El regidor adrianenc d'aquest barri, Gregorio Camacho, va traslladar als seus col·legues de partit d'aquest barri barceloní la necessitat d'aprovar i instar a l'Ajuntament de Barcelona a rehabilitar alguns elements urbanístics de la zona. Ruben Ballester, veí del barri de Via Trajana, va denunciar com “la línia de ferrocarril R1 al seu pas pel barri de Via Trajana suposa una barrera física i de interconnexió amb la resta de la ciutat". "Actualment", va afegir, "el carrer Santander supera la via R1 del ferrocarril per un pont de doble sentit sense voral que provoca situacions de perill per aquells vianants que el transiten, ja sigui per desconeixement de l'existència del pont de metàl·lic per manca de senyalització o bé sigui per l'impossibilitat de pujar o baixar escales". Per la seva banda, Ballester va criticar que els ponts metàl·lics per a vianants "presenten importants deficiències en el seu estat de manteniment no tan sols des del punt de vista estètic sinó també elements estructurals o d'il·luminació que posen en perill als veïns i veïnes en el seva utilització de cara per exemple a arribar a la parada de metro de la L2 Verneda o al polígon Monsolís. Cal destacar que cap dels dos ponts està habilitat per a ser accessible per a persones amb discapacitat o mobilitat reduïda”. 

 

Al seu torn, Camacho va denunciar que "hi ha hagut una degradació de la qualitat de vida dels seus veïns per culpa de l'impacte que genera la recent construcció d'una cua de maniobres al barri de Via Trajana, per tal que els trens Talgo realitzin operacions. Les maniobres que es realitzen suposen un increment sobre els valors de capacitat acústica existents", especialment des de les 23.00 hores a 7.00 hores del matí. "Aquest fet es deu a que l'esmentada cua de maniobres suporta la presència d'un o dos convois i una o dos màquines dièsels auxiliars que sense deturar el seu funcionament estacionen a escassos metres dels habitatges, durant llargs períodes de temps”, va afegir.

La proposició aprovada unànimement per tots els grups insta a l'Ajuntament de Barcelona a establir com a prioritari la construcció de l'ultim tram encara no realitzat de l'eix viari que unirà el recinte del Fòrum amb la futura estació de la Sagrera, que és el tram del Carrer Santander fins a la Gran Via del carrer Via Trajana, així com accelerar la remodelació urbana del Carrer Santander de de Rambla Prim fins al polígon Monsolis amb la conseqüent millora en la mobilitat per superar les vies del Ferrocarril de la línia R1. 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure