Fundació i Treball engega la campanya de recollida d’aliments «No ens oblidem de tu»

 

El moment de crisi de salut pública que estem vivint afecta amb especial duresa a les persones que ja es trobaven en situació de vulnerabilitat abans de l'arribada de la COVID-19 i que ara mateix s'enfronten a un escenari d'extrema fragilitat. És per això que des de la Fundació Formació i Treball, amb seu a Sant Adrià de Besòs, s'ha engegat, juntament amb Càritas, una campanya de recollida d'aliments. Una crida a les empreses de distribució alimentària, hotels, càterings o restaurants que no puguin donar sortida als seus productes alimentaris a causa de les mesures establertes per l’Estat d’alarma per aturar l’expansió del coronavirus. Des de la Fundació asseguren que poden fer-se càrrec dels aliments, a més de cuinar-los i lliurar-los als col·lectius fràgils que atenen: gent gran, persones sense llar, famílies sense recursos i persones refugiades.

 

El menjar es distribueix en format fresc, en lots o en safates compostables ja cuinades a gairebé 800 persones en risc, un 70% més que al 2019. A la província de Barcelona facilitem, en aquests moments, àpats diaris a més de 375 persones i a Tarragona per unes 200 cada dia. Aquestes xifres suposen per ara un 68% més que abans de declarar-se l’estat d’alarma i previsiblement aniran en augment durant les properes setmanes.

 

Com ajudar?

 

– La Fundació accepta aliments frescos (en especial peix, carn, fruita i verdura) així com aliments no peribles (en especial llegums, pasta, arròs, verdures envasades, oli, farina i sucre).

– Només poden acceptar plats preparats sempre que tinguin: nom del plat, ingredients, al·lèrgens, data de producció, data de caducitat i registre sanitari.

– En cas que hi hagués opció de portar-lo a la seu – amb avís previ: Ramon Llull, 430-438, 08930 Sant Adrià de Besòs – hauria de ser amb totes les mesures preventives indicades pel govern.

Contacte: Alexandra González: alexandra@formacioitreball.org / 608663653

 

Sobre Fundació Formació i Treball

 

La Fundació Formació i Treball (www.formacoitreball.org), promoguda per Càritas Diocesana de Barcelona al 1992, és una de les empreses d'inserció referents per a la creació de llocs de feina dirigits a persones en risc d'exclusió social. Des de la seva creació hem atès a més de 31.000 persones amb un model d’economia circular que impulsa l’ocupació, la sostenibilitat econòmica i el respecte pel medi ambient. La Fundació treballa des d’un compromís basat en la justícia social, posant les persones i les seves necessitats en el centre de l’activitat, amb l’objectiu d’empoderar-les per entrar al mercat laboral. Els nostres valors marquen les nostres actuacions, són: mantenim l’esperit de Càritas al servei de les persones, empatia social, dignificació, transparència, sostenibilitat i proactivitat.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure