Front comú per tractar el xoc entre dues famílies gitanes a Sant Roc i La Mina

18/02/2016 – Generalitat, Barcelona, Badalona, Santa Coloma i Sant Adrià creen una taula per posar en comú les informacions del cas i prendre mesures concretes.

“El moment requereix discreció”. Eren les primeres paraules de la consellera d’Afers Socials i Família, Dolors Bassas, aquest dimecres després de la primera reunió oficial entre la Generalitat i diferents ajuntaments, entre ells Sant Adrià, per tractar la situació al barri de Sant Roc i La Mina derivada d’un enfrontament entre clans gitanos. Com explicava el Diari de Badalona la passada setmana, desenes de famílies del barri badaloní, i almenys 300 a La Mina, haurien marxat per precaució amb l’objectiu d’evitar possibles represàlies per l’assassinat d’un jove al Port Olímpic, a finals de gener.

 

Tot i que la coordinació entre administracions i policies ha existit de forma totalment discreta aquestes darreres setmanes, la trobada d’aquest dimecres al Parlament ha estat la primera oficialització d’aquesta entesa per garantir la convivència i seguretat als barris. Al voltant de la mateixa taula: el conseller d’Interior, Jordi Jané; la consellera d’Afers Socials i Família, Dolors Bassas, i la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs; l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; l’alcalde de Sant Adrià, Joan Callau; l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon; la regidora de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, i el responsable de Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, entre d’altres autoritats representades.

 

El resultat? Públicament, almenys, poc contundent o “discret”, com ha dit la consellera Dolors Bassas com a portaveu de totes les parts. Les xifres oficials continuen sense entrar en escena per treure pes a les dades extraoficials de carrers i potencials rumors. “No tenim una diagnosis exacta. Cadascú té les seves informacions, que s’han de posar en comú i treballar a partir d’aquí”. La principal notícia de la trobada ha estat la creació d’una taula tècnica amb tots els departaments i ajuntaments implicats, que treballarà a partir d’aquesta mateixa setmana per saber “quanta gent està afectada i on són”. L’objectiu principal, ha dit la responsable d’Afers Socials, és garantir la convivència, la seguretat, restablir la normalitat i l’activitat econòmica als barris. Com? De moment no s’ha concretat cap mesura, encara que la intenció és dissenyar actuacions per donar suport i treballar per la reinserció del col·lectiu afectat.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure