Finalitzen les obres a la platja per preparar l’arribada dels cables submarins de fibra òptica

Barcelona Cable Landing Station, la futura estació internacional per a cables submarins de fibra òptica que impulsa AFR-IX Telecom, ha finalitzat les obres realitzades a la Platja Litoral de Sant Adrià de Besòs.

 

Aquestes obres, iniciades al mes d’octubre, culminen la primera fase preparatòria per poder acollir els cables submarins de fibra òptica que han d’arribar durant el primer trimestre de 2022. Els cables aterraran en el que serà un open digital port neutral que reforçarà el posicionament de Barcelona i la seva àrea com a hub tecnològic del Sud d’Europa. 

 

En només tres mesos, s’ha instal·lat la infraestructura necessària perquè els cables submarins puguin emergir del fons marí i seguir el seu recorregut sota terra per poder connectar amb l’edifici de l’estació d’aterratge, que estarà ubicat al carrer Ramón Viñas.

 

Un cop finalitzades les obres, l’aspecte de la Platja Litoral de Sant Adrià de Besòs torna a mostrar el seu estat inicial sense cap alteració.

Un port digital que connectarà Sant Adrià i Catalunya amb el món

 

Barcelona Cable Landing Station és la primera estació d’aterratge que es construeix en territori català amb una dimensió de connectivitat internacional. L’estació d’aterratge farà de Catalunya la porta d’entrada i enllaç dels cables submarins de fibra òptica d’alta capacitat de l’Àsia, l’Àfrica i la Mediterrània que volen connectar-se amb els EUA per la via més ràpida.

 

Aquesta infraestructura té la voluntat de ser un port digital de referència a la Mediterrània, i és en aquest sentit que es presenta com a open digital port neutral, per permetre l’arribada de cables sense restriccions. D’aquesta manera, una única estació d’aterratge serà el punt d’arribada de múltiples cables, optimitzant recursos i evitant la proliferació d’edificacions.

 

Actualment, a la Mediterrània, Marsella aglutina l’arribada del major número de cables de fibra òptica submarina i es fa evident una saturació i la necessitat d’altres estacions d’aterratge com Barcelona CLS. Sant Adrià recull les condicions perfectes per acollir el projecte: excel·lents connexions a totes les xarxes de fibra òptica del país, tant viàries com ferroviàries, no presenta barreres físiques per a l’entrada dels cables, que passen soterrats a una profunditat d’uns 2 metres per la línea de costa sense emetre cap mena de radiació, i el litoral de Sant Adrià no pateix l’erosió d’altres zones de Barcelona.

 

La seva posada en marxa reforçarà la xarxa de cables submarins de fibra òptica que connecten els continents, més de 400 cables submarins que, a dia d’avui, es calcula que assumeixen el 90% del tràfic d’Internet.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure