Fa uns mesos també va aparèixer un cabirol al riu Besòs

 

Arran de l'episodi ocorregut fa uns dies amb el cabirol a la desembocadura del Besòs, aquest mitjà ha pogut saber que un exemplar de la mateixa espècie ja es va deixar veure per Sant Adrià fa només uns mesos. Això sí, l'animal aquell cop només va ser vist una vegada. El biòleg i ornitòleg Xavi Larruy, que porta més de 20 anys estudiant el Besòs, ens ho explica: "aquests animals no es perden, simplement es dispersen, igual que les persones tard o d'hora marxen de casa dels seus pares".

 

El biòleg assegura que les notícies d'aquest tipus s'expliquen malament. "No s'han de 'rescatar' els animals salvatges al medi natural. El parc fluvial per mi és un espai natural i, com a tal, només s'ha d'actuar en cas clar de conflicte". Que és justament el que ha passat aquest darrer cop amb el cabirol, ja que van circular per xarxes diverses fotografies de l'animal pels carrers de la ciutat. "Altres vegades, però, han arribat al riu en aquests trams envoltats de ciutat i simplement han tornat riu amunt", diu Larruy.

 

Suposicions sobre el seu origen

 

Un altre aspecte de què ens parla el biòleg és de la procedència de l'animal: "Suposicions en tots els casos. La Serra més propera és la de Marina, però potser ve del Montseny o Corredor, per dir algun lloc. No es pot saber".

 

Larruy tampoc descarta que això torni a passar, ja que "l'animal ha marxat d'on venia i on l'alliberin tornarà a dispersar-se fins trobar un lloc on viure sense competència".

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure