ERC Sant Adrià reclama al govern local les mocions no executades

El ple d'aquest passat mes de novembre va estar marcat per les mocions no executades i per preguntes al govern local sobre la gestió de la pandèmia.

 

El grup municipal d’ERC, per altra banda, va presentar una moció que instava el govern espanyol a no trencar la unitat de la llengua catalana, encara que aquesta tingui denominacions diferents, ni a posar impediments perquè els seus parlants puguin fer vida completament en català, en qualsevol dels territoris on la llengua sigui cooficial. La moció també reclamava l’avenç cap al reconeixement del català com a llengua oficial a l’Unió Europea o l’aplicació d’una moció que reclamava passar el domini del web municipal al .catLa majoria de grups d’esquerres es van adherir plenament a la moció, i el PSC hi va votar a favor de tots els punts a excepció d’un en concret on es va abstenir. C’s va trencar la unanimitat. 

 

Problemes d’enllumenat i mocions al calaix

 

En l’apartat de precs i preguntes, els regidors republicans van aprofitar per fer una bateria de preguntes centrades sobretot en algunes mocions no executades i en la gestió de la pandèmia a nivell municipal. En aquest sentit, es va preguntar per la moció presentada el novembre passat per aquest grup, sobre la millora de la il·luminació dels carrers per donar seguretat especialment a les dones, però també al conjunt de la ciutadania. En la mateixa línia de mocions no executades, també es va preguntar per la incorporació de la nova normativa dictada per la Direcció General de Trànsit (DGT) pel que fa a patinets elèctrics dins de l’ordenança de mobilitat de l’Ajuntament.

 

Fiscalització de la gestió de la pandèmia i contaminació de sòls

 

Per l’altra banda, pel que fa a la gestió de la pandèmia, van preguntar pel control que s’està fent de les mesures de desescalada a nivell municipal, insistint a saber quantes sancions s’han posat i el control que s’està efectuant a les terrasses dels bars i restaurants de la ciutat. També van preguntar per l’incompliment de la peatonalització de caps de setmana de l’avinguda de Catalunya, amb l’argument que és una mesura que en plena pandèmia ajuda a ampliar els espais i que permet mantenir les distàncies de seguretat amb més comoditat.

Finalment, els republicans van anunciar la presentació d’una instància conjunta amb les entitats STOP Crematori, AireNet, Marea Verde de Sant Adrià i els grups municipals de MES i SAeC sobre la situació de contaminació dels sòls de la ciutat.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure