Enllestida l’última fase del Bosc Encantat a Sant Adrià

La setmana passada es va iniciar l’última intervenció a Sant Adrià del Bosc Encantat que es va enllestir ahir, 29 de novembre. Més de 18 artistes han pintat les darreres 36 columnes sota l’autopista C-31 a l’entorn de la parada d’Encants del TRAM de Sant Adrià.

 

En aquesta fase hi participen els artistes Ana Blu, Lara Gombau, Eledu, Isabel Rabassa, El Rughy, More, Teamo-Morise, klöver, El Xupet, Kimo Osuna, Nemo, Seta, Lucciano Negret, Jaikü, Guillem Fontart, H101, Felipe Pincel, Twee Muizen.

 

Cal destacar el suport de TRAM i la seva participació en la selecció de 9 artistes que donaran color a la zona de l’andana.

 

Un museu d’art mural a l’aire lliure

 

El Bosc Encantat està format per 400 columnes que suporten la C-31, al seu pas pels municipis de Sant Adrià i Badalona. Des de que es va iniciar el projecte s'han intervingut artísticament 200 columnes, de 5m d'alçada, al terme de Sant Adrià de Besòs (166) i Badalona (48). Un cop s’enllesteixi aquesta última fase Sant Adrià comptarà amb 202 columnes intervingudes. Aquest és un projecte de creació i transformació únic al món, per les seves dimensions, d'un quilòmetre i mig de llarg, i va creixent de forma progressiva.

 

Més de 50 artistes de diferents estils, locals i internacionals,  han transformat un entorn gris i fosc de l’autopista en un espai ple de llum, color i vitalitat, una galeria d’art urbà a l’aire lliure. Cada artista ha pintat quatre columnes amb una temàtica lliure. A través del grafit s’ha aconseguit un espai que dona dinamisme al mercat d’Encants i sobretot que ha canviat positivament la percepció que els veïns i veïnes tenen d’aquest espai i, per tant ha enfortit la identitat social i afavorit la cohesió de la comunitat. Per tant té un impacte visual en l’entorn físic però també un impacte social.

 

El projecte El bosc Encantat de Sant Adrià, està comissariat pels artistes Zosen i Juanki, es va iniciar l’any 2016 i ha estat desenvolupat per l’Associació Cultural El Generador i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, amb el suport del TRAM. El projecte forma part del HOP Sant Adrià-Art urbà (http://elgenerador.org/), una plataforma cultural de suport a la dansa i la cultura urbana que desenvolupa una programació anual en diferents municipis de l’àrea metropolitana.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure