Endesa inverteix mig milió d’euros en substituir centres transformadors a Sant Adrià, Badalona i Barcelona

15/1/2013. La companyia té previst instal·lar un sistema de telecomandament als nous equips que permetrà estalviar temps en la localització d’avaries i agilitzar, en molt, la resolució i els minuts d’interrupció del subministrament

Endesa ha invertit 536.000 durant l’any 2012 per substituir centres de transformació repartits entre Barcelona, Badalona i Sant Adrià del Besòs -que es trobaven a la via pública- per d’altres equipats amb les darreres tecnologies. Aquesta actuació va començar el mes de juny a Badalona i actualment ja s’han renovat 19 centres de transformació. La companyia té la previsió de fer-ho fins a eliminar tots els equips existents d’aquest tipus a la comarca.

 

Els nous dispositius d’última generació compten, ara, amb sistemes de protecció dotats d’uns equips amb un gas de característiques especialment aïllants, en lloc dels tradicionals d’aire. Aquesta nova tecnologia és més segura i robusta de cara a suportar ambients salins i humits o de forta pol·lució. Així, la companyia té previst instal·lar un sistema de telecomandament als nous equips que permetrà estalviar temps en la localització d’avaries i agilitzar, en molt, la resolució i els minuts d’interrupció del subministrament. Això serà possible gràcies a un sistema de telecontrol –que funciona mitjançant equips d’actuació remota i un sistema de comunicacions– que permetrà accionar a distància, des del Centre de Control que la companyia té a Barcelona, els dispositius de maniobra de la instal·lació. Aquesta característica permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències, ja siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs. A més, aquests centres de transformació reformats gairebé no requereixen manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el subministrament elèctric als clients.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure