Els serveis d’autobusos i metro es reduiran el cap de setmana

 

A partir d’aquest divendres va entrar en vigor una nova oferta de cap de setmana a les xarxes de metro i autobusos, que s’adapten a les restriccions previstes  arran de  la situació d’emergència sanitària per coronavirus. Així, a la xarxa de metro els dissabtes i diumenges es mantindrà en circulació el 65% de l’oferta, amb variacions entre el 55% i el 75%, segons la franja. Per tant els intervals entre trens seran d’entre 10 i 14 minuts segons les línies. La xarxa d’autobusos, durant el cap de setmana, també serà més reduïda.

 

Horari de 5 de la matinada a 12h de la nit

 

A més, aquest divendres també va entrar en vigor un horari especial del servei de metro de TMB, que serà fix per a tots els dies de la setmana, sense distinció de divendres, dissabtes i vigílies de festiu, i que es mantindrà fins a nova indicació: els trens circularan cada dia de 5 del matí a 12 de la nit.  Això suposa deixar de donar servei els divendres des de la mitjanit a les 2 de la matinada i suspendre els serveis continuats dels dissabtes i diumenges. El cap de setmana passat, arran de la declaració de l’estat d’alarma, ja no hi va haver non-stop de metro.

 

Un 11% menys de passatgers

 

Les mesures de restricció de la mobilitat aplicades fins ara han motivat una reducció dràstica dels viatges amb els transports de TMB, que s’ha anat accentuant al llarg de la setmana fins arribar al 87,3% a la xarxa de metro i al 91,5% a la xarxa d’autobusos, tal com es pot apreciar a la taula. Això vol dir que al finalitzar la setmana laboral només s’estan fent un 11% dels 2,2 milions de validacions que se solien fer cada dia feiner abans de la crisi.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure