Els Mossos tindran dues unitats fixes 24h a La Mina

El director general de la Policia, Andreu Joan Martínez, va anunciar el passat dimarts 23 de juliol que es reforçarà la presència policial al barri de La Mina, de Sant Adrià de Besòs, amb dues unitats de la Brigada Mòbil que vigilaran el barri les 24 hores . L’objectiu principal serà controlar els accessos a la zona i rebaixar tant el tràfic de drogues com altres delictes. Especialment es vigilarà la zona per les tardes i durant la nit, ja que també es vol recuperar l’espai públic. Aquesta acció anirà acompanyada d’un augment dels agents de seguretat ciutadana.

 

“Deute històric”

Aquest desplegament policial que començarà aquest mateix cap de setmana, es va anunciar després d’una trobada per part d' Andreu Joan Martínez, l’alcalde de Sant Adrià, Joan Callau i el cap comissari dels Mossos, Eduard Sallen, durant la jornada de dimarts a la tarda. Segons l’alcalde, les dades col·loquen Sant Adrià com una de les ciutats amb més delictes, un 30% per sobre de la mitjana Els Mossos tindran dues unitats fixes 24h a La Mina de Catalunya. A més, els delictes vinculats amb el tràfic d’heroïna han augmentat en un any un 12%.

Per això, l’alcalde ha assegurat que la situació de la Mina “sobrepassa per molt les possibilitats del nostre Ajuntament” i demana col·laboració a la Generalitat i a l’Ajuntament de Barcelona. Callau creu que el nou govern té un “deute històric” amb el barri i que el nou govern s’hauria d’implicar més, per exemple, reunint-se a 3 bandes per resoldre els problemes del barri. Per la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona ja ha expressat que sempre farà costat a Sant Adrià i que només espera la petició de reunió oficial per fer-ho efectiu.

 

Satisfacció davant el compromís de la policia

De moment, Joan Callau s’ha mostrat satisfet davant el compromís de la direcció de la policia autonòmica, que busca atallar el creixement dels actes delictius a la zona, un fenomen que estaria estretament relacionat amb el retorn del tràfic d’heroÏna al barri. “Encara que no és tant l’increment de la delinqüència com que el tràfic d’heroïna comporta una sèrie de delictes que no es produïen abans”, va matisar el cap de comissaris dels Mossos.

 

“Cal una solució transversal”

Per altra banda, el conseller d’Interior, Mi quel Buch, ha remarcat que la solució que cal a la Mina “no només és policial”, sinó que la Generalitat hauria d’enfocar el problema de manera “transversal”. Buch ha dit que des que encapçala el Departament d’Interior, els Mossos han reforçat el patrullatge, les detencions han augmentat un 7,8% i existeix una major coordinació amb la policia local. Així ho ha expressat el conseller, remarcant que “no es pot consolidar com el barri de la pobresa i les drogues” i ha recordat les altes tasses d’absentisme escolar de la zona.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure