Els Mossos desarticulen un clan familiar de La Mina dedicat al tràfic de drogues

29/07/2014 – En total, han estat detingudes 13 persones, nou de les quals pertanyen a la família que resideix al barri de Sant Adrià.

Els Mossos d’Esquadra han detingut 13 persones com a presumptes autores d’un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues i un delicte d’associació il·lícita per pertinença a grup criminal. Dels tretze detinguts, nou formen part d’una mateixa família resident al barri de La Mina de Sant Adrià del Besòs.

 

Després de mesos d’intens treball, els investigadors van dur a terme, el passat 23 de juliol un dispositiu policial, a resultes del qual es van detenir 11 persones. En dies previs es van efectuar dues detencions més, d’un membre del mateix clan familiar i d’un ciutadà italià. Es van fer vuit entrades en domicilis, set dels quals al barri de La Mina de Sant Adrià i un vuitè al barri de Llefià de Badalona.

 

Les detencions han permès desarticular el grup, que estaven molt organitzat, amb una distribució de tasques dels diferents membres molt marcada, entre els quals hi havia els caps del grup i membres especialitzats en diferents funcions dins de l’organització. El grup mantenia connexions amb el món de la droga d’àmbit internacional.

 

El patriarca del clan familiar, de nom Jose, i la seva dona, Palmira, dirigien el grup i decidien i gestionaven l’organització i especialment la compra de droga. Els seus dos fills actuaven de ‘lloctinents’ i executaven les directrius rebudes del cap del grup, supervisant la compra de drogues a proveïdors i efectuant les vendes de droga més quantioses. També dirigien als venedors de droga ‘assalariats’. La sogra d’un dels fills era l’encarregada de guardar part de la droga en pisos anomenats ‘guarderia’. D’altra banda, la germana de la dona d’un dels fills del patriarca supervisava els punts de venda de droga en domicilis. Finalment, el grup també estava integrat pels anomenats ‘punters’, encarregats de vendre petites dosis de cocaïna i heroïna a peu de carrer a persones toxicòmanes que no pujaven a adquirir-les als pisos, i que també s’encarregava d’altres pisos ‘guarderia’.

 

El grup investigat es proveïa de la droga a través de dues vies:

–         Per un costat un grup de persones, els quals estan ja identificats i pendents de ser detinguts, els subministrava l’heroïna. El passat 15 de juliol es va interceptar i detenir una persona que feia d’intermediari entre els venedors i el clan familiar. En el moment de la detenció anava a fer entrega d’una quantitat de droga, en concret, 103 grams d’heroïna. 

 

–         D’altra banda, el grup familiar havia començat a importar sense més intermediaris, comprant la cocaïna directament a Uruguai. Seguint aquesta línia d’investigació, els mossos van interceptar i detenir, el passat 11de juliol, a un membre del clan familiar a l’aeroport del Prat, quan tornava d’un viatge al país sud-americà. L’home actuava de ‘mula’, és a dir, portava la droga ingerida dins el cos, en concret, 300 grams de cocaïna líquida.

 

En les entrades als vuit domicilis, els mossos van trobar 352 grams de cocaïna, 125 grams d’heroïna, 200 grams d’haixix i 16 grams de marihuana. En un pis de La Mina es va localitzar material per a la creació d’una important plantació de marihuana, com 12 aparells d’aire acondicionat i humidificadors d’ambient. A més, es van intervenir diverses armes de foc, com un fusell d’assalt model kalashnikov amb diversos carregadors amb munició, un subfusell del tipus Scorpio amb diversos carregadors amb munició, una pistola de calibre de 9 mm i una pistola de calibre de 22 mm, i també gran quantitat de munició per aquests quatre tipus d’armes diferents i diverses armes simulades.

 

A més, es van comissar diversos objectes utilitzats pel tractament de la droga, com balances de precisió, embolcalls preparats per confeccionar dosis, documentació diversa relacionada amb la investigació, així com objectes d’electrònica sostrets (telèfons mòbils, càmeres de fotos, entre d’altres) que els investigadors sospiten que feien servir els consumidors toxicòmans per pagar les seves dosis de droga. També es van comissar prop de 13.000 euros en efectiu, fraccionats a més en bitllets de valor baix (5, 10, 20, 50 euros) i fins i tot amb grans quantitats de monedes d’1 o 2 euros.

 

Tots els detinguts van passar a disposició judicial el passat dijous, decretant el jutge l’ingrés a presó per a 6 dels 13 detinguts. Es tracta de les persones que es considera que dirigien l’organització. La resta han quedat en llibertat amb càrrecs a l’espera de judici. La investigació continua oberta i no es descarta fer noves detencions.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure