El veïnat exigeix la descontaminació de les platges de Sant Adrià i Badalona

La Coordinadora Veïnal de l’Eix del Besòs exigeix la descontaminació de les platges de Sant Adrià i Badalona, que estan tancades per la presència d’elements nocius. El col·lectiu lamenta que la clausura recent de la platja del Litoral de Sant Adrià se suma a la històrica situació de la Mora de Badalona, fet que veuen «conseqüència directa» del passat industrial de l’eix del riu.

«Ens estem veient obligats a pagar, durant molt i molts anys, una hipoteca enverinada», lamenta el veïnat en un comunicat, on demana zones verdes per contrarestar la petjada contaminant. A part de reclamar la reobertura de les platges, els veïns i veïnes volen un anàlisi que identifiqui les indústries responsables de la contaminació per depurar possibles responsabilitats.

En aquest sentit, la Coordinadora Veïnal -formada per nou entitats del Besòs- també reclama a les administracions un pla per catalogar i analitzar tots els sòls potencialment contaminats, així com un programa d’actuació amb calendari i pressupost per a la descontaminació i per a la protecció preventiva de persones que es puguin veure exposades als moviments de terres.

El veïnat demana als responsables públics que superin possibles conflictes de competències per afrontar la situació i permetre la reobertura de les platges quan és a tocar l’inici de l’estiu.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,578SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure